کتاب فانوسی بیفروز نوشته راضیه تجار و انتشارات سوره مهر آن را به چاپ رسانده است. کتاب فانوسی بیفروز مشتمل بر 19 داستان کوتاه با مضامین جدایی، فقر و خوش بختی است و فضایی سرد و تیره بر تمام داستانها حاکم است که عموما ناشی از روابطی است که در آن «زن» مورد ستم واقع میشود.
نویسنده در هر داستان مسائل و مشکلاتی را که به نوعی زنان و دختران در زندگی با آن درگیر هستند به تصویر کشیده و در پایان هر داستان با نگاهی کارشناسانه به موضوع، داستان را تحلیل کرده است. تجار داستانهای این کتاب را بر اساس ماجراهای واقعی نوشته است. در واقع سوژه، موضوع و حتی خط سیر و ماجرای داستانها چیزی است که در عالم واقع رخ داده و نویسنده سعی کرده تا حد امکان به واقعیت وفادار باشد.
تجار این داستانها را از روی نامههایی که از طرف افراد مختلف به دستش رسیده نوشته است. بیشتر نامهها از طرف خانمهایی بوده که یا همسرانشان معتاد بودهاند، یا ازدواج غیابی کردهاند. نویسنده در این کتاب تلاش کرده است تا این نامهها را در قالب روایتهایی پر از حس و اثرگذار به مخاطب ارائه دهد.
زندگی زناشویی، پاسخ دهندهی نیازهای گوناگون انسان است. این زندگی از یک سو نیاز انسان را به یک همراز، همدل و همراه برطرف میکند و از این طریق، بخشی از نیاز روانی انسان را برطرف میکند. از سوی دیگر، حضور و تعلّق انسان را به جامعهی بزرگتر تسهیل میکند.
افراد مجرد در میان جمع، نوعی غربت از خود نشان میدهند که این غربت را در بین افراد متأهل نمیتوان یافت. البته در چنین شرایطی، جمع را هم نباید از نظر دور داشت. فرد مجرد در جمع افراد مجرد، راحتی بیشتری حس میکند تا در بین افراد متأهل، ولی علی الحال از آن جا که اکثر انسانها از سنین جوانی به بعد، زندگی همراه با تأهل را آغاز میکنند، لذا فرد متأهل در این جمع، خود را آشناتر از فرد مجرد مییابد.