کتاب «روشهای تدریس نوین (۱)» نوشتهٔ تام شرینگتون و الیور کاویگلیولی با ترجمهٔ صونا عبدالهزادهبقایی و سیدهمحبوبه جعفریرستمی و فهیمهالسادات صاحبی در نشر برگ و باد چاپ شده است.
آموزش فرآیند دو طرفهی یاددهی- یادگیری است که نقش مهمی در تعلیم و تربیت دارد. هدف نظام آموزشی ایجاد تغییرات مثبت در اندیشهها، شناختها و رفتار انسان است. به طور کلی روشهای تدریس در دو دستهی قدیم و جدید تقسیمبندی شدهاند، که هر کدام زیرشاخههای خود را دارند. امروزه هدف از آموزش فقط انتقال فرهنگ و تجربه به نسلهای آینده نیست، بلکه نظام آموزشی وظیفهی ایجاد تغییرات مطلوب در اندیشهها، شناختها و رفتار انسان را بر عهده دارد. به همین دلیل شیوههای نوین تدریس در عصر جدید توجه دیگران را به خود جلب کرده است. مطالعات نیز نشان دادهاند که روشهای تدریس در پیشرفت، ایجاد انگیزه، رضایت خاطر، پرورش شخصیت و رشد دانشآموزان نقش مؤثری دارند. دبیران فقط وظیفهی انتقال واقعیتهای علمی را ندارند، بلکه باید چگونه فکر کردن و چگونه یاد گرفتن را نیز به دانشآموزان آموزش دهند. آنها تلاش میکنند تا با نقش دادن به دانشآموزان در فرایند آموزش علاوه بر تقویت مهارتهای گوش دادن، گفتن، خواندن، نوشتن، استدلال، مقایسه، تطبیق، تجزیه و تحلیل، سازندگی و خلاقیت، محتوای درسی را نیز با توجه به این موضوعات در کلاس ارائه دهند. در حال حاضر روشهای جدید تدریس توجه مسئولان را نیز به خود جلب کرده است.
کتاب «روشهای تدریس نوین» گلچینی از فنون متنوع و کاربردی در آموزشوپرورش را ارائه میدهد که گامبهگام مسیرهای خاص و متنوعی را نشان میدهد که هر معلم و استادی به آن نیازمند است. همچنین دستورالعملهای هوشمندانهای پیش روی معلمان قرار میدهد و با مصور بودن راهکارها امکان بهیادسپاری و استفادهٔ خلاقانهٔ آموزگاران در کلاسهای درس حضوری و مجازی را فراهم میکند. در جلد اول مجموعهای از راهکارها در سه بخش ارائه شده است:
چرا؟ دلایل استفاده از راهنمای تصویری در تقویت توسعهی آموزگاران را بررسی میکند، به همراه مجموعهای از نظرات کلیدی محققان و متفکران بانفوذ آموزش.
چه چیزی؟ دربرگیرنده 50 راهکار است که در شش بخش تنظیم شده و شامل فعالیتهای اساسی است که آموزگاران باید در تمام کلاسهایشان به بررسی آنها بپردازند. مجموعهای پایهای و اساسی که مسائل و امور متداول را دربرمیگیرد که نتیجه بحث و گفتگوی نویسندگان با مدیران و آموزگاران مدارس است.
چگونه؟ شامل مجموعهی راهنما برای آموزگاران و مدیرانی است که اجرای دستورالعملهای این کتاب را ابزاری در جهت ترقی آموزگاران میدانند، این به معنی استفاده از کتاب به روش مربیگری آموزشی و به عنوان یک اصل کلی در آموزش موثر حرفهای است.
جهش مخرب: دیلان ویلیام از عبارت بالا بهره برد تا فرایندی متداول و غمانگیز را شرح دهد که در آن آموزگار، تکنیکی تازه را از یک کتاب یا دورهی آموزشی فرامیگیرد، آن را اتخاذ و در کلاس خودش به کار میبرد، سپس به دیگرانش منتقل میکند. در این مسیر، انتقال گفتاری، جهشهای اجتنابناپذیری رخ میدهد و طبق نظر ویلیام، قطعاً منجر به نابودی جوانب مؤثر تکنیک خواهد شد. هر فرد با برداشت متفاوت خود هنگام انتقال توضیحات به زبان و روش شخصی خویش، روند تخریب یکپارچگی تکنیک را تسریع میبخشد.