کتاب کار عزتنفس، نوشتهٔ گلن آر. شیرالدی با ترجمه فاطمه قنادزادگان و مریم ولیزاده و امینه کاشانیان در نشر برگ و باد چاپ شده است.
از زمانهای دور این موضوع مطرح بوده که تا کسی خودش را قبول نداشته و باور به انجام کاری نداشته باشد، آن کار اتفاق نمیافتد! و شاید بهتر باشد که بگوییم، که تا در درون خود به پذیرش و باور به انجام کاری نداشته باشیم، نمیتوانیم آن را به انجام برسانیم. از دیر باز رواندرمانگران با مکاتب مختلف در اتاق درمان دریافتهاند که باور فرد به جنبههای مثبت درونی و تواناییهایش در رفع چالشهای موجود، اثری چشمگیر در درمان دارد. به عبارتی دیگر آنچه که در روان درمانی تحلیلی به عنوان ایگوی ضعیف و یا در درمان شناختی رفتاری به نام باورهای ناکارآمد و یا در هیپنوتیزم درمانی به عنوان خودهیپنوتیزم با تلقینات منفی میشناسیم، بر این دلالت دارد که تا چه میزان، توجه به این مفهوم در رواندرمانیهای مختلف مورد اهمیت و توجه به آن بهعنوان هدف درمانی قرار گرفته است، زیرا مبنای مقاومت مراجع در تصمیمگیری برای ورود به درمان و همچنین در طول جلسات و در مسیر درمان با این مفهوم در ارتباط میباشد. اینکه مراجعین درک دقیقتری از عزت نفس داشته باشند و ضمن توجه ویژه به اهمیت آن، در جهت بهبود آن قدم بردارند، بهطوریکه در جهت پذیرش بیقیدوشرط خود پیش بروند، مفاهیم عمیقی هستند که در کتاب « کتاب کار عزت نفس» به صورت کاربردی به آن پرداخته میشود. ماهیت کتاب به گونهای است که شما به عنوان مخاطب، نقش پررنگی برای نیل به اهداف غایی کتاب دارید. تعامل شما با نویسنده باعث ایجاد حس بهتر و در نهایت اثرگذاری بیشتر آن میشود.
برنامهی پیشروی شما، بخش عمدهای از دورهی آموزشی «استرس و ذهن سالم» است که گلن آر شیرالدی (Glenn R. Schiraldi) در دانشگاه مریلند تدریس میکرده است. این دوره براساس آمار، به کاهش علائم افسردگی، اضطراب و خشم در افراد 18 تا 68 سال کمک کرده. هرچند اصول و مهارتهای این کتاب افراد بزرگسال را مورد مطالعه قرار میدهد، اما از آن برای بهبود عزتنفس نوجوانان و با اندکی سادهتر کردن زبان کتاب، برای تقویت عزتنفس کودکان نیز بهره میبرند. ترجمه روان این کتاب، کاربردی بودن این کتاب ارزشمند را برای درمانگران و مراجعین بیشتر میکند. امید است که این کتاب برای درمانگران علاقمند، جهت ارتقای سطح عزتنفس مراجعین و دستیابی موثربه اهداف درمانی کارگشا باشد.
جای تعجب ندارد که بیزاری از خود را نقص نامرئی میدانند، در عوض عزتنفس بالا با رضایت از زندگی همراه است. طی تحقیقی که در سال 1992 توسط موسسه نظرسنجی گالوپ انجام شد، 89 درصد از شرکتکنندگان عزتنفس را عامل مهمی در ایجاد انگیزه و تلاش برای دستیابی به موفقیت میدانستند. عزتنفس نسبت به سایر عوامل در افزایش انگیزه افراد بسیار موثرتر است به همین دلیل کسانی که عزتنفس بالاتری دارند، رفتارهای سالمتری نیز از خود نشان میدهند. افراد با عزتنفس بالا دوستانهتر و فعالتر هستند و به خودشان و دیگران اعتماد بیشتری داشته و کمتر از خودشان انتقاد میکنند (کوپر اسمیت، 1967). در صورت بروز اختلالات روانپزشکی کسانی که عزتنفس دارند، تمایل بیشتری به بهبودی و بهرهگیری از کمکهای حرفهای نشان میدهند و احتمال بازگشت بیمای در آنها کمتر است (مِکا، اسملسر و واسکونسلوس، 1989).
پیشگفتار
مقدمه
بخش اول: درک عزتنفس
فصل یک: چرا عزت نفس مهم است؟
فصل دوم: آماده شدن
فصل سوم: شیوهی بهبود عزت نفس
بخش دوم: عامل یک: ارزشمندی بدون قید و شرط انسانها
فصل چهارم: ارزشهای اساسی انسانی
فصل پنجم: افکار منفی
فصل ششم: تصدیق واقعیت: علیرغم
فصل هفتم: ارزش ذات الهی
فصل هشتم: عادت افکار تاییدی؟
فصل نهم: ارزشمندی بدون قید و شرط
بخش دوم: عامل دوم: تجربه عشق بدون قید و شرط
فصل دهم: عشق بدون قید و شرط
فصل یازدهم: ذات درون را دریابید و به او عشق بورزید تا شفا یابد
فصل دوازدهم: زبان عشق
فصل سیزدهم: نظرات خوب دیگران
فصل چهاردهم: تصدیق و پذیرش صفات مثبت
فصل پانزدهم: دوست داشتن بدن
فصل شانزدهم: پرورش و تقویت دوست داشتن بدن
فصل هفدهم: تثبیت عشق به خود و شکرگزاری
فصل هجدهم: مراقبهی چشمان عشق
فصل نوزدهم: چهرهی دوست داشتنی در آینه
فصل بیستم: بازنگری عشق بیقید و شرط
بخش دوم: عامل سوم: بخش فعال عشق: رشد و بالندگی
فصل بیست و یکم: اصول اولیهی رشد
فصل بیست و دوم: بپذیرید که کامل نیستید
فصل بیست و سوم: بدون هیچ دلیلی (تخمین احتمالات)
فصل بیست و چهارم: ارزیابی شخصیت
فصل بیست و پنجم: تجربهی لذت
فصل بیست و ششم: آمادگی در مقابل پسروی
فصل بیست و هفتم: بازنگری رشد
فرجام سخن
پیوست : الگوی کمک به فرد مضطرب
پیوست : خودتان را ببخشید
پیوست : لمس گذشته با عشق
منابع پیشنهادی
نسخه الکترونیک این کتاب را در نرم افزار فراکتاب دانلود بفرمایید یا به صورت آنلاین مطالعه نمایید.