کتاب «رهایی از اختلال وسواسی - جبری» نوشتهٔ جونا لاکین با ترجمهٔ نگین ناطق در نشر برگ و باد چاپ شده است.
اختلال وسواسی جبری، یک اختلال روانی است که در آن فرد، افکار افراطی و خاص (با نام وسواس فکری: Obsessions) را بهطور مکرر تجربه میکند یا نیاز به انجام مکرر اعمال خاصی (با نام وسواس عملی: Compulsions) را احساس میکند تا حدی که باعث پریشانی یا اختلال در عملکرد عمومی فرد میشود و کیفیت زندگی او را تحت تأثیر قرار میدهد. کتاب «رهایی از اختلال وسواسی - جبری» به تشخیص، درمانهای مختلف، مدیریت استرس و راهکارهای روانشناختی برای مقابله با این اختلال میپردازد.
کتاب «رهایی از اختلال وسواسی- جبری» به دو قسمت تقسیم شده است. بخش 1، "درک اختلال وسواسی ـ جبری"، که اختلال وسواسی ـ جبری و چارچوب اساسی مورد نیاز برای درمان موثر آن را معرفی میکند. در آنجا انواع مختلفی از اختلال وسواسی ـ جبری را بررسی خواهیم کرد و الگوی رفتاری اساسی را توصیف میکنیم که همه اختلال وسواسی ـ جبری را توصیف میکند. در مورد اینکه چگونه تغییر رفتار مهمترین مولفه غلبه بر اختلال وسواسی ـ جبری است، بحث خواهیم کرد. بخش 2، "مدیریت اختلال وسواسی ـ جبری" دقیقاً شرح میدهد که چه تغییرات رفتاری باید ایجاد کنید و چگونه آنها را از طریق 11 استراتژی عملی ایجاد کنید. فصل آخر این کتاب نگاهی رو به جلو را شامل میشود، و بحث در مورد چگونگی مدیریت اختلال وسواسی ـ جبری در طول زندگی و همچنین برخی از گزینهها که اگر در استفاده از راهکارهای این کتاب تلاش میکنید، باید در نظر بگیرید.
اختلال وسواسی ـ جبری نوعی اختلال است که باعث میشود افراد با افکار سرزده ناخواسته و احساس پریشانی شدید مرتبط با این افکار دست و پنجه نرم کنند. این پریشانی غالباً اضطراب است، اما می تواند شامل احساس انزجار یا ناقص بودن یا احساس اینکه چیزی "درست نیست" باشد. در همه موارد این احساسات برای فرد بسیار آزاردهنده است و رفتارهای زیادی انجام میدهد که از این پریشانی راحت شود. متأسفانه افکار ناخوشایند و اضطراب ناخواسته به سرعت عود میکنند، بنابراین در نهایت افراد مجبورند این رفتارها را بارها و بارها انجام دهند، که در نهایت حلقه ای ناامیدکننده و ترسناک و بیپایان برایشان ایجاد میشود. افکار سرزده ناخواسته (UIT) و پریشانی ناشی از آن وسواس نامیده میشوند. همانطور که گفته شد، بسیاری از افراد تصور میکنند که وسواس صرفاً به نظافت و نظم تمرکز دارد، اما وسواس اختلال وسواسی ـ جبری بسیاری از موضوعات دیگر را نیز شامل میشود از جمله: