کتاب ساجی، خاطرات نسرین باقرزاده همسر شهید بهمن باقری، به قلم بهناز ضرابی زاده در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. در این کتاب نویسنده سعی دارد تا با یک نگاه دوستانه به روایت جنگ تحمیلی بپردازد.
ضراب زاده در مورد چگونگی نوشتن کتاب ساجی حرف های زیادی برای گفتن دارد و در مقدمه کتاب آورده است؛ در جایی از مقدمه در این باره گفته است: «در حیاط خانه ای بودیم که الکی آویخته شده بود به تیرک چوبی ایوان. می خواستم کنارش عکس بگیرم. تلفنم زنگ زد. خانم فرزانه مردی بود. زیر درخت کهن سال گردوی حیاط نشستم به گفت وگو. خانم مردی پیشنهاد جدیدی داشت. گفت: «خاطرات همسر شهید بهمن باقری رو گرفتیم. قبولش کن. کار جذابیه. خودم نخوندمش. اما همکارام تعریفش رو زیاد می کنن. می گن این خانوم خرمشهری حافظۀ خوبی داره. دهن گرم و پرخاطره ست. خانوم داوری بیست ساعت مصاحبه ازش گرفته. خاطراتش مکتوب شده.»
اسم خرمشهر را که شنیدم فکرم رفت پیش رؤیایم دراین باره! اما گلستان یازدهم تازه تمام شده بود. قصد داشتم مدتی استراحت کنم. نق نق کردم و بهانه آوردم. گفت: «حالا می فرستمش همین طوری بخون. شاید خوشت اومد!»
خداحافظی که کردیم به فکر فرورفتم. در سال ها ی جنگ نوجوان بودم. اعزام به جبهۀ پسرها و مردان فامیل و همسایه ها را به یاد داشتم؛ همچنین، شهادت بهترین جوان ها یی که می شناختم. آزادی خرمشهر را فراموش نمی کنم. یادم هست چطور شادی و گریۀ مردم قاتی شده بود. جمعیت زیادی به خیابان ها آمده بودند و شیرینی و بستنی پخش می کردند. رقص برف پاکن ها همه را به وجد می آورد. این ها جزء معدود خاطرات خوشم از جنگ است.
چند روز بعد، مصاحبه ها ی تایپ شده روی میزم بود. روی آن نوشته شده بود: «خاطرات نسرین باقرزاده، همسر سردار شهید بهمن باقری.» چند صفحه ای را خواندم و متوجه شدم با متنی پراکنده و به هم ریخته روبه رو هستم و به حوصله و دقت نیاز دارد که آن روزها نداشتم.....»
کتاب ساجی سوره مهر، عنوان کتابی است که از سالهای کودکی نسرین باقرزاده در خرمشهر شروع شده و تا زمان جنگ در این شهر ادامه پیدا میکند. چند روز ابتدایی جنگ خانواده باقرزاده در خرمشهر بودند، اما به درنهایت به اجبار خرمشهر را ترک کرده و مانند دیگر زنان حاضر به شیراز میروند، اما مردها در خرمشهر مانده و از این شهر حفاظت میکنند.
نسرین باقرزاده به عنوان راوی کتاب ساجی سعی میکند تا از کیان و خانواده اش در مقابل جنگی که هیچگاه فکرش را هم نمیکرد وارد خانهاش شود دفاع کند، با وجود اینکه بسیاری از اقوام او به شهادت میرسند و همه چیزش را از دست میدهد اما همچنان امید برای بازسازی خرمشهر در قلب او زنده است.
در این دوران اتفاقات مختلفی میافتد که جذابیتهای خاصی دارد. بانوان یا به خرمشهر و بوشهر یا در شهرهای دیگر پراکنده میشوند، اما راوی این خاطرات به خاطر اینکه در خرمشهر میماند و کنار همسرش قرار دارد به شهرهای گوناگون مثل قم، ماهشهر و آبادان رفته و مدتی را در این شهرها زندگی میکند. وی روزها و شرایط سختی را میگذراند و سالهای پایانی دوباره به خوزستان باز میگردد تا اینکه در 29 فروردین 1367 سردار باقری به شهادت میرسد.
جنگ شهرها به تهران هم رسیده بود. مادر و مادرشوهرم و دایی ها به اهواز آمدند. می خندیدند و می گفتند که مردم از ترس بمباران رفته اند به روستاها و شهرهای امن و ما آمده ایم وسط آتش.
اسفند 1366 بود. آن ها تا بعد از تعطیلات نوروز ماندند. حضورشان روحیۀ همه را بهتر کرد. عصر سیزده به بدر اول رفتیم زیر پل اهواز، لب کارون. خیلی شلوغ بود. یک ساعتی که نشستیم دیدیم بچه ها نمی توانند بدوند و بازی کنند. بهمن گفت: «بریم آتیشا. » وسایل را جمع کردیم و رفتیم. از جادۀ خاکی و قدیمی گذشتیم. بیرون از شهر چند مشعل سوزان گاز در محوطه ای وسیع و خاکی وجود داشت.
معمولاً خانواده ها شب های سرد زمستان آنجا جمع می شدند. شام و چایی می خوردند و بچه ها در روشنایی محل فوتبال بازی می کردند. قبل از انقلاب، تعدادی اسب کرایه ای هم بود برای سوارکاری. آنجا دشتی فراخ بود و بچه ها به راحتی می توانستند بازی کنند.
بهمن باز تخته چوبی پیدا کرد و سیبل و مسابقۀ تیراندازی راه انداخت. سبزی پلو و ماهی کباب پخته بودم. کاهو و سکنجبین هم برده بودیم. می خندیدیم که ما چقدر بی جنبه ایم و باز کمی سبزه و آب و هوای خوب دیده ایم.
دانلود کتاب ساجی، در نرم افزار فراکتاب امکان پذیر است. پس از دانلود می توانید آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
نظرات فراوانی درباره ی این کتاب وجود دارد که در زیر به چند نمونه آن اشاره می کنیم:
با فراز و فرود های بی شمار نسرین بانو ، همراه شدم و عمیقا درک کردم آرامش اکنون ما از خم شدن راست قامتانی چون بهمن بوده و هست... عمیقا غصه خوردم واشک ریختم . صبوری مادر، مادر شوهر، خواهر ها و تک تک زنان داستان، که سرگذشت هر کدام به تنهایی مثنوی هفتاد من خواهدبود اگر قلمی یارای نوشتن را داشته باشد. از همبستگی و دلدادگی خانواده ها در آن دوران لذت بردم و البته غبطه خوردم به حال امروز خانواده ها... که خود را از هم پنهان میکنند و هرکس در لاک تنهایی خود فرو رفته است... بقدری کتاب عالی روایت و نوشته شده بود که تو را مجاب میکند تا انتهایش بخوانی بدون مکث. و در اخر... انتخاب اسم ساجی برای کتاب بسیار به جا بود
...
با تمام وجود، با لحظه لحظه کتاب زندگی کردم و اشک ریختم. متاسفانه خیلی دیر این روند خاطره گویی خانواده محترم شهدا شکل گرفت اونم با چند بار تذکر رهبر بزرگوارمون، ولی بازم همین که روی ریل افتاده و داره حرکت میکنه خودش غنیمته، الان راوی کتاب زیبای دختر شینا در بین ما نیستن، اگه کتاب نوشته نمیشد همه خاطراتش باهاش دفن میشد و همین واقعیت برای خیلی از همسران یا مادران شهدا متاسفانه رخ داده و دیگه نیستن که از غم و شادی زندگی جهادیشون برامون بگن،
به امید روزی که خاطرات همه خانوادههای محترم شهدا ثبت و ضبط بشه و چراغی باشه برای فردای فرهنگ این ملت...
علاوه بر نسخه الکترونیک و چاپی، نسخه صوتی این کتاب نیز در فراکتاب در دسترس شما قرار گرفته است.
کتاب ساجی به صورت نسخه چاپی، الکترونیک و صوتی در مجموعه فراکتاب موجود میباشد. جهت اطلاع از قیمت آن به سایت و یا نرمافزار فراکتاب مراجعه کنید.
در فراکتاب علاوه بر امکان دانلود نسخه الکترونیک و صوتی کتاب ساجی امکان خرید کتاب ساجی نسخه چاپی با تخفیف ویژه فراهم شده است.
مشخصات رمان ساجی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | سوره مهر |
نویسنده: | بهناز ضرابی زاده |
گوینده: | فضه سادات حسینی |
تعداد صفحه: | 433 |
موضوع: | خاطرات نسرین باقرزاده همسر شهید بهمن باقری |
قالب: | pdf، صوتی و چاپی با تخفیف ویژه |
نظر دیگران //= $contentName ?>
عالی بود...
کتاب ساجی خاطرات همسر شهید بهمن باقری خیلی کتاب شیرین وجذابی برای علاقه مندان به خواندن کتاب های زندگی نامه ش...
#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب خاطرات همسر شهد بهمن باقری در این کتاب بیان شده. از قبل از ازدواج که پدر او فوت میکند...
کتاب «ساجی» یکی دیگر از روایت های مربوط به هشت سال جنگ بین کشور ما و در واقع صدامه، اما اینبار از نگاه زنانه ...
#چالش_مرور_نویسی_فراکتاب خلاصه کتاب : در این کتاب خاطرات نسرین باقرزاده همسر شهید بهمن باقری به نویسندگی بهنا...
به شدت کتاب فوق العاده ای بود به قدری قلم نویسنده خوب بود که به راحتی تونستم خودم رو جای تمام شخصیت های کتاب ...
#کتاب_خواندم_گوش_دادم #ساجی هنوز احساس میکنم دلم خونی شده بعد از شنیدن داستان نسرین و بهمن... نمیدونم چرا این...
بسم الله الرحمن الرحیم #چالش_مرورنویسی_فراکتاب بهناز ضرابی زاده یکی از نویسندگان خوب دفاع مقدس است که کتاب های...
کتاب ساجی نوشته بهناز ضرابی زاده خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقری است. این کتاب یکی از بهترین ...
کتاب خیلی خوب نوشته شده است ولی اغلب به مسایل تلخ زندگی همسر شهید پرداخته است شاید بهتر بود کمی زندگی و رشد و...