امتیاز
5 / 4.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
67,500
خرید
180,000
10%
162,000
نظر شما چیست؟

کتاب راه رشد حائری شیرازی pdf و چاپی به معرفی الگوی دینی تربیت کودک و نوجوان می‌پردازد که جلد اول از یک مجموعه کامل چهار جلدی است. این کتاب توسط نشر معارف نیز منتشر شده است.

معرفی کتاب راه رشد

تربیت به معنای عام آن، مختص به رابطە بین فرزند و والدین نیست؛ بلکه انسان در بسیاری از کنش های زندگی، مشغول «تربیت شــدن» و «تربیت کــردن» اســت. بـه همین جهت، مخاطب ایـن کتاب نیز فقط کسانی نیستند که فرزند دارنـد یا مشغول کار تربیتی به معنای خاص آن هستند، بلکه تمام اقـشـار می توانند مخاطب ایـن کتاب قـرار بگیرند.
هرکسی که به دنبال قواعد کار تربیتی است و می خواهد بر روی «خودش» یا «دیگران»، کار تربیتی کند، مخاطب این کتاب خواهد بود؛ چه یک دانش آموز دبیرستانی، چه یک پدر یا مـادر، چه مدیر یک مدرسه یا استاد دانشگاه یا متخصص علوم تربیتی، همگی می توانند بهره ها و درّهای گرانبهایی از این کتاب، صید کنند. انبوهی از نکات ریز اخلاقی و انسان شناسانه در الا به لای مباحث وجود دارد که برای هر فردی قابل استفاده است.
مجموعە کامل آثار تربیتی مرحوم استاد(ره) شامل 4 عنوان کتاب «راه رشد»، «مربی و تربیت»، «تعلق» و «تفکر» است. اگر کسی مایل به اطلاع تفصیلی و جامع از آراء و انظار تربیتی معظم له اسـت، لازم است به هر چهار کتاب مراجعه داشته باشد.
کتاب راه رشد جلد اول که همین کتاب حاضر است، لازمه شروع کار تربیتی را این می داند که فرد حقیقت انسانی را به شکل دقیق بشناسد و بداند مفهوم تربیت به چه معنا است و در ادامه اصولی که برای کار تربیتی باید رعایت شود را بیان میکند.

خلاصه کتاب راه رشد حائری شیرازی

از دیرباز، بسیاری از متفکرین و اندیشمندان، در باب تربیت و رشد سخن گفته و قلم زده اند. در قرون اخیر نیز یکی از مهمترین ساحت های ورود علوم انسانی در غرب، ساحت تربیت و رشد بوده است. مکاتب مختلف روانشناسی، اخلاق، فلسفە اخلاق، علوم تربیتی و ... هرکدام گوشه ای از بار تبیین مفهومیِ تربیت و روش های آن و ایجاد نظام واره های تربیتی را در قرون اخیر بر عهده داشته اند که متأسفانه به خاطر آبشخورهای الحادی و مادّی این نظامات تربیتی، همیشه آمیزه ای از مطالب صحیح و سقیم، و مفید و مسموم بوده اند و لذا کمکی به رشد حقیقی انسان نکرده اند.
در سنت اسلامی نیز، مباحث تربیتی نوعاً در قالب علم اخلاق و عرفان مورد بررسی قرار گرفته است و مباحث تربیتیِ خاص کودکان، متربیان و محصلین، کمتر مورد توجه جدی و نظام مند قرار داشته است و این خود، خلائی جدّی برای علاقه مندان به تربیت دینی بوده است.
کتاب راه رشد یعنی جامع ترین اثر تربیتی منتشر شده از مرحوم آیت الله حائری شیراز ی(ره) است که پس از چند سال تلاش توسط جمعی از پژوهشگران، به ساحت اهـل اندیشه تقدیم می شود. ایـن اثـرِ بدیع و جامع، یکی از مصادیق تولید علم در حوزە علوم انسانی و علوم تربیتی به حساب می آید.
ایـن کتاب، هم یک اثـر «تعلیمی» اسـت و هم یک اثر «تربیتی». هـم بـه دنـبـال «انـتـقـال» آمــوزه هــای تربیتی اسـت و هـم بـه دنبالِ «تأثیرگذاری» تربیتی. لازمە این هدف این است که کتاب، از زبان خشک علمی، کمی فاصله بگیرد و زبان تربیتی و هدایت گر داشته باشد. به عنوان مثال، وقتی مرحوم استاد(ره) از اهمیت ویژە مقولە «صبر و حوصلە مربی» در تربیت سخن می گویند، هدف کتاب، صرفاً انتقال و تعلیمِ این مفهوم بـه مخاطب نیست، بلکه درصــدد اسـت کـه ایـن ویـژگـی، بـا بیان شیرین و حکیمانه و اثرگذار استاد، هم در «ذهن» و هم بر «قلب» مخاطب نوشته شود و او را به صبورتر شدن ترغیب کند.

فهرست کتاب

راه رشد حائری شیرازی دارای هفت فصل با عناوین زیر می باشد:
فصل 1: اهمیت انسان‌‏شناسی جهت ورود به مباحث تربیتی
فصل 2: مباحث روش‌‏شناختی 
فصل 3: مبانی انسان‏‌شناختی تربیت (نظریه فطرت و طبیعت)
فصل 4: چیستی و هدف تربیت
فصل 5: رابطه تعلیم و تربیت
فصل 6: اهمیت تربیت و لزوم اهتمام مربی به آن
فصل 7: اصول حاکم بر تربیت فهرست منابع

برشی از متن کتاب راه رشد حائری شیرازی pdf

توجه به تکیه کلام ها

اگر خواستید کسی را بشناسید که خوب است یا بد است، ببینید دنبال چه می گردد و تکیه کلامش چیست. بعضی ها همیشه تکیه کلامشان این است که فلانی این طور گفت و این طور کرد یا مردم با من این طور کردند و آن طور کردند و دستم بی نمک است و ...؛ یعنی همە فکر و ذکرشان این است که چند درصد مردم را توانسته اند به خودشان جلب کنند و چند تا بارک الله توانسته اند تأمین کنند. این حالت، حالت مزدوری انسان است؛ یعنی مزد دنیایی می خواهد. این عهد جاهلیت انسان است، عهد نفسانیت انسان است. بعضی ها هم فکر و ذکرشان این نیست که مردم دربارە من چه گفتند و با من چه کردند؛ بلکه فکر و ذکرشان این است که خدا دربارە من چه می گوید، خدا چه شد، محبت خدا چطور شد، لطف خدا کجا رفت، رحمت خدا چه شد، توجه خدا چه شد، کجا بروم که توجه خدا را جلب کنم، چه کنم که خدا از من راضی شود. این دوره ای است که انسان از جاهلیت خـارج شـده؛ این دورە نور اسـت؛ این دورە منقلب شدن انسان است.
•استخفاف، آزمونی برای تشخیص طبیعت گرایی از فطرت گرایی
اگر خواستید ببینید که این فرد طبیعت گراست یا فطرت گرا، به وسیلە «استخفاف» تستش کنید؛ اگــر در مقابل استخفاف شــورش کــرد و پـرخـاش کــرد، طبیعت سالار نیست و فطرت سالار است؛ آدم خوبی است؛ اما ا گر در مقابل استخفاف تمکین کرد، طبیعت سالار است. وقتی که به بچه هایتان بی حرمتی می کنید و آن ها را تحقیر می کنید، ا گر با شما قهر می کنند و تحویل نمی گیرند و فاصله می گیرند، این از خوبی شان است. فطرت سالار را هرچه تکریم کنی، بیشتر تمکین می کند. قفل تمکینش، تکریم است.
«فَاسْتَخَفَّ قَوْمَهُ فَأَطَاعُوهُ ۚ إِنَّهُمْ کَانُوا قَوْمًا فَاسِقِینَ»؛ یعنی فسق با استخفاف می سازد. فاسق هم استخفاف می کند و هم استخفاف را می پذیرد؛ هم زور می گوید و هم زور را می پذیرد؛ اما فطرت با حرمت و احترام کار می کند. آن بچە تو که وقتی تشرش می زنی، می گوید: «چشم»، چیزی بـرای تو نخواهد شـد؛ امـا آن که هرچه تکریمش می کنی متواضع تر و مطیع تر می شود، رو ی آینده او می توانی حساب کنی.

خرید کتاب راه رشد 

نسخه چاپی کتاب راه رشد را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت از خواندن آن بذت ببرید. در ضمن کتاب راه رشد حائری شیرازی pdf جلد اول را نیز می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب خریداری و دانلود نمایید.

کتاب راه رشد حائری شیرازی pdf

پی دی اف کتاب راه رشد را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بنشینید.
دانلود کتاب راه رشد آیت الله حائری شیرازی که در نرم افزار فراکتاب فراهم است. این امکان را به مخاطب می دهد تحت هر شرایطی، فقط با در دست داشتن گوشی از این کتاب ارزشمند بهره مند شود.

کتاب راه رشد حائری شیرازی pdf

مشخصات کتاب راه رشد در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: معارف
نویسنده: محی الدین حائری شیرازی
تعداد صفحه: 268
موضوع: تربیت فرزند، اجتماعی، روان شناسی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

صفحات کتاب :
268
کنگره :
BP253/4
دیویی :
644/297
کتابشناسی ملی :
9303769
شابک :
9786004415392
سال نشر :
1402

کتاب های مشابه راه رشد (جلد اول)