آقای غلامرضا حیدری ابهری، و انتشارات جمال ، ناشر این کتاب ۱۳۲ صفحهای، در ۷۰ بخش کوتاه به جنبههای متنوع رابطه دوستی پرداخته است. عنوان هر بخش یک سوال است که دانشآموز با خواندنش به پاسخ مربوط دست پیدا میکند. مثلا در بخش ۳ از فصل اول آمده: «هرکسی باید چند تا دوست داشته باشد؟ در اینباره عدد مشخصی نمیتوانیم بگوییم. بعضیها دو تا دوست دارند و بعضیها سه تا…در موضوع دوست، تعداد آن مهم نیست. مهم این است که دوستان خوب و خوشاخلاقی انتخاب کنیم.»
آیا اشکال دارد اصلاً با کسی دوست نشویم؟ آیا دوستی با بچه های بزر گتر اشتباه است؟ از کجا بفهمم دوستم واقعا مرا دوست دارد؟ منظور از «دوستی خاله خرسه » چیست؟ موضوع دوستی، از مهمترین موضوعات زندگی اجتماعی کودکان است. کتاب «د مثل دوستی» به مهمترین پرسشهای این گروه سنیّ در زمینهی دوستی پاسخ میدهد و آنان را با اصلی ترین مسائل آن آشنا میسازد. این اثر جذّاب و خواندنی، نوشتهی حجت الاسلام حیدری ابهری است که در پاسخ دادن به پرسشهای اعتقادی و اخلاقی کودکان از تجربهای طولانی برخوردار است.
برای پیدا کردن ،دوست جاهای زیادی هست. یکی از بهترین جاها مدرسه است. ما در آنجا میتوانیم دست کم چهار - پنج تا دوست خوب پیدا کنیم
یکی از جاهای دیگر برای پیدا کردن دوست کوچه و محله ی خودمان است. همه ی ما دور و بر خودمان چند تا همسایه داریم از بین آنها هم میتوانیم چند تا دوست خوب پیدا کنیم.
مسجد هم جای خیلی مناسبی برای پیدا کردن دوست است. ما در مسجد هم میتوانیم نمازمان را به جماعت بخوانیم هم میتوانیم قرآن و حدیث و احکام یاد بگیریم و هم میتوانیم چند تا دوست خیلی خوب برا خودمان پیدا کنیم. بچههایی که به مسجد میآیند معمولاً بچههای خوبی هستند.