نظر شما چیست؟

کتاب ابر قهرمان پیرامون پاسخگویی به سوال؛ اَبرقهرمانان آمریکایی چگونه ساخته می‌شوند؟، توسط جفری جانسون نوشته شده و محمدحسن یادگاری نیز آن را ترجمه کرده است. این کتاب توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.

معرفی  کتاب ابر قهرمان

فرهنگ معاصر در تلاشی گسترده به دنبال آن است که فرهنگ را کالایی مبادله پذیر کند. رویکرد «مطالعات فرهنگی» نیز دقیقاً رویکردی به مطالعه انتقادی رسانه ها و کالاهای فرهنگی است که ضمن توجه به فرهنگ و رابطه آن با قدرت، به فهم آن نیز می پردازد. کتاب حاضر نیز با همین رویکرد به یکی از حوزه های پُررونق صنایع فرهنگی و فرهنگ عامه پسند؛ یعنی، اَبرقهرمانان در جامعه آمریکا می پردازد. اَبرقهرمانانی که سویه های نفوذشان در همه محصولات فرهنگی جهان دیده می شود و در قالب صنعت فرهنگ قابل فهم اند.
کمیک را می توان به دلیل داشتن ویژگی های تصویرمحوری و متن محوری، بهترین رسانه حد فاصل رسانه های مکتوب و تصویری دانست. موفقیت ها و خلاقیت ها و به روز رسانی های صنایع رسانه ای در جهان ما هم چون سینما (هالیوود)، بازی های کامپیوتری (آمریکا و ژاپن و مانند این ها) و انیمیشن (صنعت انیمه ژاپن و نظایر این) که روایت محوری و تصویرسازی بنیان اصلیشان است، بدون پشتوانه سازی کمیک ممکن نمی بود. این پشتوانه هر جامعه را از نظر تولیدکنندگان و مصرف کنندگانش ارتقا می بخشد. کمیک دستی در ادبیات دارد و دستی در تصویر. از این رو، مقدمات استفاده از بهترین پشتوانه های قدرتمند ادبی را در اختیار رسانه های تصویری قرار می دهد.
انتخاب کتاب ابر قهرمان با توجه به رویکرد مطالعات فرهنگی صورت گرفته است. مطالعات فرهنگی به مطالعه روابط قدرت و مقاومت در فرهنگ زندگی روزمره یا فرهنگ عامه می پردازد.

خلاصه  کتاب ابر قهرمان

ابرقهرمانان در کتاب های کمیک یکی از حوزه های پررونق صنایع فرهنگی و صنایع خلّاق را در جهان ما به خود اختصاص داده اند. ابرقهرمانان در هشتاد سال اخیر (از 1938) که پدید آمده اند، جزو شاخه های جذاب و پرطرفدار فرهنگ عامه پسند شده اند و این موضوع با توجه به تجربیات شخصی مترجم (در تدریس در دبیرستان و هنرستان های مختلف در شهر تهران)، علاقه مندی زیادی را، حتی در ایران، پدید آورده است؛ طوری که حتی مجموعه «انتقام جویان» در چند ماه اخیر توانست رکورد پرفروش ترین فیلم تاریخ سینما را با 2/7 میلیارد دلار به خود اختصاص دهد.
این کتاب برای مدیران فرهنگی و پژوهشگران حوزه مطالعات فرهنگی و رسانه توصیه می شود. آنان علاوه بر شناخت معناسازی که این ابرقهرمانان در بسترها و زمینه های مختلف برای جهانیان ساخته اند، می توانند با ابعاد کارآمد کتاب های کمیک آشنا شوند. این کتاب ها واسط بین ادبیات کلاسیک در داستان سرایی و رسانه های تصویری نوین (سینما، سریال، بازی رایانه ای، انیمیشن و نظایر این) هستند. بسیاری از پژوهشگران، موفقیت صنایع رسانه ای در تولید محتوا و فرم در کشورهایی هم چون آمریکا و ژاپن را توجه این صنایع به کتاب های کمیک می دانند. کتاب ابر قهرمان رویکرد اندیشه چپ گرایانه صنعت فرهنگ را (آنچه مکتب فرانکفورت به دنبال آن بود) مطرح می کند و به فهم معناهای تولید شده از ابرقهرمانان در مقتضیات و بسترهای تاریخی مختلفی می پردازد که جامعه آمریکا آن را تجربه کرده است.

فهرست کتاب

عناوین کتاب ابر قهرمان از قرار زیر است:
ما به یک قهرمان، جنگ جهانی دوم و ابر میهن‌پرستان (1941 تا 1945)، دوران هسته‌ای (1945 تا 1989)، دهه 1940 و 1950 پس از جنگ، قهرمانان ضدفرهنگی (1960 تا 1969)، کسالت آمریکایی (1970 تا 1979)، ابر محافظه‌کاران و گاوچران‌های جدید (1980 تا 1989)، در جست و جوی مسیری جدید (1990 تا 1999)، دهه وحشت (2000 تا 2009) و فصل آخر نتیجه‌گیری

دانلود کتاب ابر قهرمان

نسخه الکترونیک کتاب ابر قهرمان را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بنشینید.

برشی از متن کتاب

تحول مرد آهنی بین بسیاری از شهروندان ایالات متحده تغییراتی ایجاد می کرد. استارک در آغاز صنعت گری بود که ثروتش را از فروش اسلحه به دست آورده بود و به عنوان نماد محافظه کاری از نظر سیاسی تفکری راست گرایانه به جنگ داشت و به سیستم بازار آزاد معتقد بود. وحشت از ویتنام، جنگ سرد و گسترش خطر بمب اتمی ایمان تونی استارک و بسیاری از آمریکایی ها را با لغزش مواجه کرد. استارک یک آمریکایی به شدت وطن پرست بود که به اسلحه ای دولتی تبدیل شده بود. اما در انتها او دیگر به ایالات متحده اعتماد یا باور نداشت. اگرچه این مسلماً منعکس کننده نوعی نارضایتی و ناراحتی عمومی از آمریکاست، بی اعتمادی به سلاح های کشتار جمعی را نیز نشان می دهد. هنگامی که بسیاری از آمریکایی ها اعتقاد داشتند سلاح هایی مانند بمب اتمی قابل کنترل اند، بسیاری از آمریکایی های دیگر هم از این هراس داشتند که سلاح های کشورهای دیگر ممکن است ایالات متحده را نابود کند. در دهه 1970 بسیاری از شهروندان به استفاده از سلاح های قدرتمند، چه در داخل و چه خارج از کشور تردید داشتند.
دیگر آمریکایی هایی مانند تونی استارک برای استفاده از سلاح هسته ای بدون قید و شرط از دولت آمریکا حمایت نمی کردند. در سپتامبر 1975 در کمیک مرد آهنیِ شکست ناپذیر شماره 78، تونی استارک به دلیل شرکت در قتل عام های جنگ ویتنام بازگشت و این بار عهد کرد به جبران گذشته خود که کورکورانه از دولت پیروی کرده بود، بپردازد. استارک می گوید: 
جنگ اوج تمام شرارت هاست. جنگ موقعیتی است که همه دستاوردهای بشر را بــی ارزش می کند. و مـن، انسانی به نام تونی استارک، قسم می خورم که به عنوان انتقام گیر سرنوشت در نقش مرد آهنی طوری زندگی کنم تا انتقام کسانی را بگیرم که جانشان را برای جهل افرادی مثل گذشته خود من از دست داده اند.
مانند بسیاری از آمریکایی ها، تونی استارک زمانی بی هیچ تردیدی در همه امور خارجی و داخلی از دولت ایالات متحده حمایت می کرد. اکنون او و بسیاری از عموم مردم احساسی تلخ از گول خوردگی شان دارند. مرد آهنی و بسیاری از شهروندان مثل او زمانی به شدت به تصمیمات ارتش اعتقاد داشتند و حالا همان ها درمورد همه اقدامات ارتش سؤال می کردند. با رکود جنگ سرد و ادامه مجادله فعالیت های شوروی و ایالات متحده، بسیاری از آمریکایی ها متعجبانه در پی فهم این ماجرا بودند.

خرید کتاب ابر قهرمان

نسخه چاپی کتاب ابر قهرمان را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید . پی از دریافت از خواندن آن لذت ببرید.

دانلود کتاب ابر قهرمان

مشخصات کتاب ابر قهرمان در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیرکبیر
نویسنده: جفری جانسون
مترجم: محمدحسن یادگاری
تعداد صفحه: 439
موضوع: مطالعات فرهنگی، پژوهش هنر
قالب: چاپی و الکترونیک

 

صفحات کتاب :
439
کنگره :
6725pN
دیویی :
741/50973
کتابشناسی ملی :
7353887
شابک :
9780601791286
سال نشر :
1401

کتاب های مشابه ابر قهرمان