بازخوانی آثار درامنویسان نامدار و افشای راز ماندگاری آنها ...
همیشه بررسی چگونگی نسبت هنرمند و جامعه و وظایف این دو در قبال یکدیگر، بحثی طولانی و کسالت بار بوده و هست. این که چطور هنرمند میتواند تصویری روشنگرانه از جامعه ارائه دهد و یا این که جامعه چه تاثیراتی بر رفتارهای یک هنرمند میگذارد. منصور خلج و ستاره صالحی در جلد دوم درامنویسان جهان کوشیده اند تا از پس روایت زندگی این هنرمندان، این حقایق را برای مخاطبشان نمایان کنند.
خلج دوران استبداد انگلیس بر هند را روایت میکند تا به مخاطبش نشان دهد که چرا و چگونه رابیندرانات تاگور نمایشنامه «قربانی» را نوشت. یا از دوره درگذشت پنج تن از اعضای خانواده او میگوید تا دلیلی برای پیدا کردن عقاید صوفیانه تاگور بیابد.
خلج از بزهکاریها و به زندان رفتنهای مکرر ژان ژنه میگوید تا مخاطب را برای روایت داستان «خاطرات یک دزد» آماده کند. نویسنده دوران سیاه فرانسه را حکایت میکند تا بتواند ریشه های شکلگیری درام را در نمایشنامه «نظارت عالیه» بررسی کرده و حقایق و تاثیراتی که جامعه بر ژنه گذاشت را بازگو کند.
نویسندگان دومین جلد درامنویسان جهان از توفیق اجباری توفیق الحکیم مصری و سفر او به فرانسه میگویند تا مخاطب متوجه شود که چه عاملی باعث شد تا توفیق الحکیم به پل تئاتر شرق و غرب تبدیل شود.
خلج و صالحی با روایت داستان این نابغه های تاریخ و پنچاه و هشت درامنویس دیگر، سعی کرده اند تا پا را فراتر از بیان یک روایت ساده و بی روح بگذارند.
این دو محقق کوشیده اند عنصر حقیقت را از پس بیان اتفاقهای زندگی هنرمندان بیرون بکشند و به مخاطبان تئاتر امروز گوشزد کنند که هنرمندانی ماندگار شدند که علیرغم وجود تمام شرایط بد اجتماعی، هیچ گاه دنیای تئاتر را دستمایه بیان دروغها نکردند و واقعیتهای اجتماعی را با کمترین دخل و تصرف به صحنه های تئاتر کشاندند.
با این وصف، این کتاب بیانگر حقایق و سرگذشت کسانی است که سالهاست در صفحات تاریخ مدفون شده اند.
شابک دیجیتال :
978-600-03-2328-8