کتاب روانشناسی موفقیت (جلد 1 و 2)، کتابی راهنما برای جویندگان موفقیت و کامیابی است. فلسفه نهفته در آن، خواننده را به سوی حقیقت و ذهنیت مثبت راهنمایی می کند. این کتاب از جمله مفیدترین و تاثیرگذارترین کتاب های خودیاری است که تاکنون به چاپ رسیده و متناسب با فرهنگ و اندیشه ی ایران ما می باشد.
موفقیت در زندگی تنها کسب ثروت بسیار و شهرت نیست، بلکه ایجاد روابط خانوادگی و اجتماعی مطلوب ارتباط با انسانهای شایسته و انتخاب کار سازنده، موفقیتی است که با هیچ ثروتی قابل مقایسه نیست.
این کتاب گردآوری و کپی برداری نیست؛ بلکه تالیف است و حاصل سال ها زحمت و تحقیق از سوی مولف می باشد. نگارش و ویراستاری جلد اول آن حدود 4 سال و جلد دوم آن حدود 3 سال و نیم تلاش بی وقفه نویسنده طول کشیده است. مطالب این کتاب به بررسی عوامل مهم برای رسیدن به تفکر مثبت و تغییر در ذهن و رفتار و رسیدن به موفقیت در کار و زندگی می پردازد. همچنین عوامل مهم در شکست یا موفقیت شخصیتهای مطرح ایران و جهان را با نگارشی جذاب و البته تاثیرگذار و کاربردی و متناسب با فرهنگ ایران مورد بررسی قرار داده است.
یکی از عوامل مهم شکست خوردن و از دست رفتن فرصتها، نداشتن توانایی و شجاعت لازم در تصمیم گیری درست است که از دلایل آن، شک و تردید و ترس است. بهانه آوردن و کار امروز را به فردا موکول کردن، توان تصمیمگیری را ضعیف میکند. اینها نشانهی ضعف اراده، اعتماد به نفس و ندانم کاری است. اینها عامل اصلی ترس از عمل کردن و اشتباه کردن و ترس از شکست خوردن است.
تصمیمگیری درست و سریع، ویژگی مهم انسانهای موفق است. انسانهای موفق تحت هر شرایطی بر تصمیم خود مصمم هستند و به سادگی آن را تغییر نمیدهند. آنها توانایی خود را باور دارند و به آسانی تحت تاثیر عقیده دیگران و اوضاع و شرایط نامطلوب جامعه قرار نمیگیرند. کسانی که به سرعت تصمیمشان را عوض میکنند، افراد دهنبین و از نظر فکری بیثبات هستند که شجاعت، اراده و پشتکار لازم را ندارند. همه انسانهای موفق به این نکته توجه داشتهاند که هر کس میتواند این ویژگی خوب را در خود پرورش دهد.
هر تصمیمی که گرفته میشود، رابطه مستقیم با افکار، احساسات و نیازهای ما دارد و لازمهی عملی کردن آن تصمیم به اشتیاق، ایمان، انگیزه، اراده، اعتماد به نفس، شجاعت و امیدواری ما نیز بستگی دارد.
شرط تصمیمگیری خوب، درست اندیشی و مثبت نگری است. اگر چه عامل مهمی است؛ اما به تنهایی کافی نیست. عوامل دیگر همچون: خودشناسی، خود سازی، دانش و تخصص بالا، داشتن مهارت، توانمندی و تجربهی کافی نیز تصمیمگیری را بهتر و آسانتر میکند. این عوامل این امکان را به ما میدهند که بتوانیم خوب را از بد، ممکن را از ناممکن و مهم را از غیر مهم تشخیص دهیم تا درستتر انتخاب کنیم، بهتر تصمیم بگیریم، سریعتر عمل کنیم و به نتیجه مطلوب دست یابیم.