کتاب بازساخت رسانه: هر کلیک می تواند به رشد رسانه کمک کند اثر آلیسا میلر، به شما نشان می دهد که چگونه اخبار را بهتر از گذشته بفهمید و مهم تر از آن، چگونه سعی کنید خودتان آگاهی تان را به درستی افزایش دهید.
بسیاری از ما تنها به دنبال پاسخ برای پرسش های چه خبر؟ و چطور؟ هستیم. در این میان آنچه می آموزیم با توجه به منبع خبری اهمیت پیدا می کند. نکته ی تکان دهنده این است که نمی دانیم در حال از دست دادن چه هستیم و غافلیم که چگونه واقعیت برای ما و ناخواسته به دست ما تحریف می شود. بنابراین دریافت بسیاری از ما از جهان این است که اوضاع به همین منوال نیست! و ما هنوز از خردمندی فاصله داریم.
روزی نیست که با مسئله ی اخبار مواجه نشویم و مخاطب آن نباشیم، با این حال آگاهی مان از چگونه ساخته شدن اخبار، اندک است، هنوز از آن چه که اخبار کتمان می کند آگاه نیستیم و نمی دانیم چرا از دانستن برخی مطالب محرومیم، این موارد بر چه ویژگی در جامعه ی ما دلالت دارد، و مهم تر از همه، چه باید کرد؟
آلیسا میلر (Alisa Miller) در کتاب بازساخت رسانه (Media makeover) آورده است: اگر چه در این مجال بیشتر درباره ی جامعه ی رسانه ای آمریکا بحث شده است، اما این کتاب به جغرافیای معینی اختصاص ندارد. چنانچه مردم سراسر دنیا نگرانی هایی را از رسانه های خود به من ابراز داشته اند.
این کتاب انتقاد از خبر و رسانه نیست، بلکه بحث و گفت وگویی است درباره ی دریافتی بهتر از اخبار، واژه ای که هر روز 70 دقیقه از وقت خود را صرف آن می کنیم. یعنی حدود زمانی که صرف خوردن می کنیم و دو برابر زمانی که صرف معاشرت با افراد خانواده می کنیم و چهار برابر زمانی که صرف امور مدنی و مذهبی می کنیم.
بهترین منابع و رویدادهایی را که می یابید، به اشتراک بگذارید. ما برای درک جهان و اولویت بندی ضروریات زندگی، به دوستان، خانواده و شبکه های اجتماعی نیازمندیم. به اشتراک گذاشتن رویدادها سبب می شود سازمان های خبری متوجه اخبار مهم شوند. این خود سبب گستردگی و پربار شدن چرخه ی خبری می شود. این روند می تواند موازنه ای تلقی شود در برابر جریان رایج در اخبار که بیشتر به شیفتگی افراد مشهور و رسوایی های سیاسی می پردازد.
در بخشی از کتاب بازساخت رسانه می خوانیم:
فاصله ی میان کسانی که روزانه اخبار را دریافت می کنند و کسانی که جسته و گریخته به اخبار می پردازند، توسط دنیای دیجیتال در حال بیشتر شدن است. این از دو جنبه ناراحت کننده است. بی توجه به تعداد منابع آنلاین خبری، اقشار پردرآمد و دانشجویان، از بیشترین دسترسی به فناوری در خانه و محل کار بهره می برند و در معرض گستردگی پنهان دنیای فناوری قرار می گیرند.
هم چنین مشتریان همیشگی دنیای فناوری، علاقه ی وافری به اخبار از خود نشان می دهند. این تفاوت ها می تواند شکل وخیم تری به خود بگیرد هنگامی که با پراکندگی مخاطبان رسانه های خبری و این واقعیت که دیگر مردم فاقد تجربه های مشترک در شنیدن، دیدن یا خواندن اخبار هستند، روبه رو شویم. پیو اشاره می کند: 66 درصد دانشجویان به وسیله ی یک دستگاه دیجیتال به اخبار دسترسی دارند. هم چنین 27 درصد از بزرگسالانی که از مدرک تحصیلی به نسبت بالایی برخوردار هستند، به فناوری دیجیتال برای کسب خبر دسترسی دارند.
به همین ترتیب 64 درصد خانواده هایی که درآمد سالانه ی 75 هزار دلار یا بیشتر دارند، از اخبار دیجیتال استفاده می کنند. با این حال خانواده هایی که از درآمد سالانه ی کمتر از سی هزار دلار دارند، از این نوع دسترسی محروم هستند. 25 بدین ترتیب طبقه ای از اجتماع که درآمد و سطح تحصیلات پایین تری دارند، از جریان زندگی، اخبار و موضوعات مهمی که جهان امروز را شکل می دهند، بی اطلاع می مانند. جدا از این، در برخی موارد نوع هدایت جهان پیچیده ی امروز نیز در این زمینه تأثیرگذار است.
کنگره :
PN4781/م9ب2 1392