کتاب انتهای خیابان 77، شامل سه نمایش نامه به یاد ماندنی و تاثیر گذار با نام های «حالت های مرگ تروتسکی»، «اطلسی های لگدمال شده» و «دیدار از یک سیاره کوچک» به ترتیب از دیوید آیوز، تنسی ویلیامز و گور ویدال، است.
ویژگی های بارز در شخصیت و افکار این سه نویسنده سبب شد تا با کنار هم قراردادن این سه نمایش نامه در کتاب نمایشنامه انتهای خیابان 77، وجه مشترک هر سه نویسنده به مخاطبان ارایه شود. این سه درام نویس، در وحله اول آمریکایی اند، هر سه هم نسل بوده و در یک برهه بحرانی و مصیبت زای تاریخ ایالات متحده به دنیا آمده اند. مصائب و فجایع جنگ دوم را با تمام وجود لمس کرده و با آن زیسته اند.
روحیه نقّادی، جسارت و صراحتی که در قلم و شیوه بیان ایشان مشهود است، آثار و افکارشان را از لحاظ سبکی و محتوایی تا حد زیادی به هم نزدیک می کند. هر سه، از بودن در دنیایی که احاطه شان کرده بیزارند. گویا تنها هشیاران جماعتی خواب زده و ملول اند که هر یک به طریقی تلاش می کنند هم قطارانشان را بیدار کنند، آن ها را از باتلاق خمودگی عبور داده و به رودبار زلال پویش و تکاپو رهنمون شوند. هریک به سبک و شیوه خاص خود گام در این راه می گذارند.
طنز تند و گزنده ای که دیوید آیوز (David Ives) نمایش نامه نویس معاصر آمریکایی، چه در برنامه های رادیو - تلویزیون و چه در آثار مکتوب خود از آن بهره می برد، در حکم نشتری است که به دُمَل های چرکین پیکر جامعه می زند تا چرک و خونابه عفونی را از آن ها بیرون کشیده و مرحم بگذارد.
آیوز، به خاطر اجرا ها و سِمَت هایش، از جمله مدیریت کارگردانان رادیو و تلویزیون "دبلیو. جی. بی. اچ 2، شناخته شد. نمایش نامه های او که اغلب در یک پرده نوشته شده اند، قریب به اتفاق از ساختاری کمدی برخوردارند. این آثار سرشار از چالاکی زبانی، ابداعات تئوریکی و مطایبه هایی متناقض نما هستند.
تنسی ویلیامز (Tennessee Williams) نمایش نامه نویس بزرگ آمریکایی، روحی شاعرانه دارد و سعی در تعدیل و تلطیف خشونت و سبعیت جهان پیرامونش دارد. قهرمانان او از بطن جامعه و برخاسته از دل پر عطوفت عامه اند. شخصیت هایی بیمار گونه که پس از شکستی تراژیک در دنیایی کابوس وار، در تقلّای بازیابی خود، جبران گذشته و نیز ساختن جهانی بهتر از ابتذال و مادیتی هستند که در آن دست و پا می زنند.
ویلیامز از دوران کودکی به ادبیات علاقه مند بود و این علاقه به همراه پشتکار، از او نویسنده ای بزرگ ساخت. ویلیامز در سال های بعدی عمر خود، در شمار پرکارترین و برجسته ترین نمایش نامه نویسان آمریکا قرار گرفت و شهرتی فراوان کسب کرد.
حضور گور ویدال (Eugene Luther Gore Vidal) در رسانه بسیار پر رنگ تر است. او که یک فعال سیاسی است، در قالب مقالات پر شمار خود و البته حضور پر رنگ رسانه ای، علاوه بر انگشت گذاشتن بر ضعف ها و مشکلات داخلی، با باریک بینی بسیار هوشمندانه ای روابط و سیاست های خارجی دولت آمریکا را نقد می کند. وی روحی بیدار و سازش ناپذیر دارد. در نمایش نامه "دیدار از یک سیاره کوچک"، گور ویدال، داعیه داری آمریکا در کدخدایی جهان معاصر را به باد تمسخر گرفته و ناکار آمدی دولت ایالات متحده را حتی در اداره جامعه خود نشان می دهد.
ویدال از رمان نویسان و نمایش نامه نویسان معروف آمریکا و فعال سیاسی بود. او تنها فرزند یوجین لوتر ویدال و نینا گور بود. گور یکی از جنجالی ترین نویسندگان معاصر است. او را وجدان بیدار جامعه آمریکا خوانده اند. مهم ترین شاهکار حماسی او، رمان "آفرینش" است. وی در فیلم گاتاکا 23 نیز نقش آفرینی نموده است.
کنگره :
PS۶۵۹/ر۶الف۸ ۱۳۹۴