کتاب بختکهای دستساز مهارتهای رهایی از سنتهای غلط و خرافات در ازدواج و زندگی مشترک است. این اثر توسط بهاره نصیری و آمنه بختیاری ومرضیه طاهری نوشته شده و انتشارات مهرستان آن را منتشر کرده است.
یکی از مسائلی که پیوسته دامنگیر بشر بوده و در زندگی او تاثیرات منفی گذاشته، اعتقاد به سنتهای غلط و خرافات است.
درکتاب بختکهای دست ساز به دنبال بیان تعاریفی روشن از این دو واژه و بیان آثار آنها در زندگی فردی و اجتماعی و راههای مبارزه با آنها در جامعه امروز هستیم. امید است که آگاهی از روشهای مقابله با این امور و دستیابی به راهحلهای دینی و منطقی در مبارزه با آنها، بتواند به ایجاد جامعهای به دور از سنتهای غلط و خرافه کمک کند.
مفهوم خرافات
خرافات در لغت
خرافات واژهای عربی و ریشهی آن «خرف» به معنای چیدن میوه یا پیری و فرتوتی است. با ورق زدن صفحات لغتنامه و جستوجو برا یواژه خرف، این معنا برای خرافه به چشم میخورد: حرف بیاساس و خندهآوره و بیهوده، حدیث باطل و یاوه که از ماده خرف به معنای کمعقل گرفته شده است.
خرافات در اصطلاح
آنچه مسلم است، در واژه بین معنای لغوی و اصطلاحی مناسبتی وجود دارد و این دو از هم بیگانه نیستند و نیز گفته شد خرافات بهمعنای حرف بیاساس و به دور از عقل است. از نظر نگارندگان، کاملترین تعریف و به اصطلاح، جامع افراد و مانع اغیار، آن است که بگوییم: هرآنچه خلاف حقیقت باشد، خرافه است. با این تعریف، روشن میشود که خرافات فقط به مسائل مذهبی اختصاص ندارد؛ بلکه هر اعتقاد و عملی که برخلاف عقل سلیم و شرع باشد، خرافه محسوب میشود.