کتاب اخلاق شهید مطهری

گفتارهایی در اخلاق اسلامی: توکل، رضا، صبر، طول امل

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
22,000
خرید
59,000
10%
53,100
نظر شما چیست؟

کتاب اخلاق شهید مطهری، پیرامون موضوعاتی چون توکل، رضا، صبر، طول امل توسط این شهید بزرگوار به نگارش در آمده و توسط انتشارات صدرا نیز منتشر شده است.

معرفی کتاب اخلاق شهید مطهری

شهید مطهری همان کسی است که امام راحل در موردش چنین فرموده اند:
«مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاً اعلی پیوست لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود. او با قلمی روان و فکری توانا در تحلیل مسائل اسلامی و توضیح حقایق فلسفی با زبان مردم و بی قلق و اضطراب به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت. آثار قلم و زبان او بی استثناء آموزنده و روانبخش است و مواعظ و نصایح او که از قلبی سرشار از ایمان و عقیدت نشأت می گرفت برای عارف و عامی سودمند و فرح زاست. مطهری فرزندی عزیز برای من و پشتوانه ای محکم برای حوزه های دینی و علمی و خدمتگزاری سودمند برای ملت و کشور بود. خدایش رحمت کند و در جوار خدمتگزاران بزرگ اسلام جایگزین فرماید. من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می کنم که کتاب های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه های غیر اسلامی فراموش شود.»
استاد شهید در مقدمه کتاب «انسان و سرنوشت» آنجا که برخی علل انحطاط مسلمین را فهرست کرده و تحقیق درباره آن ها را لازم می شمرند، از جمله به «سیستم اخلاقی اسلام» اشاره می کنند. مباحث این کتاب در راستای همان نظریه و در تکمیل آن طرح بزرگ تحقیقاتی است. در واقع عنوان کتاب، گفتارهایی در اخلاق اسلامی است که به کتاب اخلاق شهید مطهری شهره شده است.

خلاصه کتاب اخلاق شهید مطهری

کتاب اخلاق شهید مطهری دربردارنده ی پنج جلسه سخنرانی از استاد شهید مطهری پیرامون موضوعاتی و برخی مفاهیم اخلاقی اسلام که مورد مناقشه مخالفان بوده است. کتاب از چهار بخش با عناوین و زیرمجموعه هایی تشکیل شده است که در اینجا مختصرا توضیحاتی آورده ایم:
بخش اول به «توکل» اختصاص یافته که خود ازچندین بخش به نام های زیر تشکیل شده است:
تعریف توکل، تفسیر اول، تفسیر دوم، لغت «توکل» کدام تفسیر را تأیید می‏ کند؟، داستان ابراهیم ادهم و شقیق بلخی، توضیح مطلب، مرد بادیه نشین و رسول خدا، توکل در قرآن، توکل نوح پیامبر، توکل در داستان حضرت موسی و قوم بنی ‏اسرائیل، سخن ابوذر در جنگ بدر، افسانه عوج بن عُناق و ...   
در بخش دوم با نام «رضا و تسلیم» بحث شده که دارای بخش هایی به نام های زیر می باشد:
طرح اشکال، دعا و اصل رضا، برخی تکالیف اسلامی و اصل دعا، نارضایتی خدا و اصل رضا، «حبّ فی اللّه‏ و بغض فی اللّه‏» و اصل رضا، دو حدیث نبوی، گناه «راضی بودن به معصیت» و اصل رضا، دو نکته از حضرت امیر علیه‏السلام، نکته‏ای درباره یهودیان زمان پیامبر صلی‏الله ‏علیه ‏و ‏آله، پاسخ به اشکال و ... 
بخش سوم به «صبر» پرداخته است با عناوین زیر:
داستان مرحوم سید محمدباقر حجه ‏الاسلام و مرد قدرت طلب، معنی و اقسام صبر، عواطف زن و عواطف مرد، سخن بی ‏اساس کسروی، سخن بی‏ پایه شِبلی، نگاهی به آیات قرآن در باب صبر، صبر در میدان جنگ، شهید، سرمایه تربیتی یک ملت، پرسش و پاسخ، دسته‏ بندی آیات قرآن درباره صبر و ...   
در بخش چهارم که حجم کمی نیز دارد، به «طول امل»پرداخته با سرفصل های زیر:
اشکال، عرض آرزو، طول آرزو، ارتفاع آرزو و سخن پیامبر صلی‏ الله‏ علیه‏ و‏ آله

دانلود کتاب اخلاق شهید مطهری

نسخه الکترونیکی کتاب اخلاق شهید مطهری را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس آن را در کتاب خوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.

برشی از متن کتاب

بحث امروز ما درباره رضا و تسلیم است. یکی از مفاهیم اخلاقی مذهبی که در اصلش نمی شود تردید کرد که چنین چیزی در مذهب و بالخصوص در اسلام هست، مسئله رضا و تسلیم است. کم و بیش همه ما با این دو مفهوم آشنا هستیم. در مواردی از مردم می شنویم یا خودمان می گوییم راضی هستیم به قضای الهی یا می گوییم: خدایا من به رضای تو راضی هستم؛ یا می گوییم خدایا ما به قضای تو راضی هستیم؛ ما در مقابل امر تو تسلیم هستیم. در قرآن هم ما می بینیم کم و بیش این دو مفهوم هست؛ بحث در مورد و خصوصیاتش است.
در سه چهار آیه از آیات قرآن راجع به مؤمنین تعبیر این است که (بنده مؤمن از خدا راضی است و خدا از او.) آیه معروفی در آخر سوره والفجر است: یا اَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعی إِلَی رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةٌ. فَادْخُلی فی عِبادی وَادْخُلی جَنَّتی. ای نفس مطمئن و با طمأنینه و غیر مضطرب! باز گرد به سوی پروردگارت در حالی که تو از او راضی هستی و او از تو راضی است.
راجع به تسلیم هم آیه ای که این مفهوم را بدهد این آیه است: أفَوِّضُ أَمْرِی إِلَی اللهِ إِنَّ اللهَ بَصِیرٌ بِالْعِبادِ. کار خود را به خدا تسلیم و تفویض می کنم و او بینای به بندگان است.
طرح اشکال
این دو مفهوم یعنی مفهوم رضا و تسلیم، هم واقعا از معانی و مفاهیمی است که اگر انسان درست مورد این ها را تشخیص ندهد به جای این که یک خُلق خوب به کار برود یک خلق بدی خواهد بود و ضررهایی خواهد داشت و هم عملا ما دیده ایم که مورد اعتراض و انتقاد واقع شده است که به چه مناسبت رضایت و راضی بودن را یک خلق خوب و یک صفت خوب اخلاقی به شمار آورده اند و حال آنکه رضایت عامل انحطاط و رکود است بر عکس نارضایی که عامل تحرک است در بشر.
هر خلقی که انسان را راکد کند، بد است و هر خلقی که برعکس در انسان تحرک ایجاد کند و عمل به وجود بیاورد، خوب است. همیشه خیرها و مصلحت ها از نارضایتی ها برخاسته و در اثر نارضایتی بوده که افرادی از وضع شخص خودشان یا اجتماع خودشان ناراضی بوده اند و چون ناراضی بوده اند با یک تحرکی وضع را بهتر کرده اند....

خرید کتاب اخلاق شهید مطهری

نسخه چاپی کتاب اخلاق شهید مطهری را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و از خواندن آن بهره مند گردید.

دانلود کتاب اخلاق شهید مطهری

مشخصات کتاب اخلاق شهید مطهری در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: صدرا
نویسنده: مرتضی مطهری
تعداد صفحه: 160
موضوع: اخلاق
قالب: چاپی و الکترونیک

 

صفحات کتاب :
160
کنگره :
BP233/7 /م6‏‫‬‮‭‏‫‬‮‭گ7 1391‫‬
دیویی :
297/48
کتابشناسی ملی :
2317853
شابک :
978-964-7299-77-
سال نشر :
1391

کتاب های مشابه گفتارهایی در اخلاق اسلامی