مطالعات فیلم رشته ای علمی و دانشگاهی است که دربردارنده رویکردهای نظری، تاریخی و انتقادی گوناگون به مقوله فیلم است و این شاخه از مطالعات معمولا در گروه مطالعات رسانه ای قرار می گیرد.
هدف مطالعات فیلم اغلب کسب مهارت های حرفه ای ساخت فیلم نیست، بلکه برعکس، نیت آن، تحقیق و بررسی درباره ژانر، روایت و معانی ضمنیِ هنری، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی سینماست. در این مطالعات، اغلب فیلم به عنوان یک محصول اجتماعی و یک کنش فرهنگی بررسی می شود. امری که هم برای خود فیلم ارزشمند بوده و هم از این بابت که بیانگر نظام ها و فرایندهای فرهنگی می شود، برای جامعه ارزش داشته است.
جالب آن که این پیوست فیلم با فرهنگ و جامعه و تقلیل اهمیت آن به یک کنش، به درک بیشتر ویژگی های آن در مقام یک رسانه منجر شده است.
رویکرد رسانه ای به فیلم با پیوند برقرار کردن بین علوم انسانی و هنر سینما، این امکان را فراهم می آورد که فیلم با بهره گیری از نظریه های علوم ارتباطات، نقد ادبی، جامعه شناسی، مطالعات فرهنگی و... در حوزه های بسیار مهمی که رویکرد زیبایی شناسی (هنری) معمولا به آن ها بی توجه است (مخاطب شناسی فیلم، جنسیت در فیلم، فیلم و نظریه های توسعه، فیلم و فرهنگ، سینماهای ملی، فیلم و نقد رسانه ها، فیلم و مسأله بازنمایی، فیلم و هویت و ...) نیز درک شود.
کنگره :
PN۱۹۹۵/۹ /ک۸م۴ ۱۳۹۶