دنیای اینترنت دائماً در حال گسترش و پیشرفت است، دنیایی که هر روز شاهد تحولات جدیدی می باشد. اینترنت، مهمترین پیشرفت خودش را مدیون شرکت نوظهور گوگل می داند. این شرکت به خاطر تکنولوژی های ابتکاری خودش، به سرعت در قلب کاربران نفوذ کرد و در عرض کمتر از یک دهه توانست خودش را به عنوان محبوب ترین موتور جستجو مطرح کند.
به طوری که حدود50% از کاربران موتورهای جستجوگر (حدود200 میلیون بازدید در روز) را به خود اختصاص داده است.
در دنیای ماقبل تکنولوژی، قبل از ظهور و حضور این سیل عظیم داده ها و اطلاعات، انسان باسواد کسی بوده است که در دنیای قلم و کاغذ دستی به جوهر داشت، که به نوعی واضح و گویاتر، توانایی خواندن و نوشتن داشته بود، ولی در دنیای بدور از قلم و کاغذ ظاهری و در عالم انبوه داده و نانو اطلاعات، دیگر این معیار و فاکتور جوابگوی سنجش توانایی علمی و تخصصی فرد نیست و می بایست به دنبال سنگ محک دیگری به غیر از خواندن و نوشتن رفت که متناسب و هماهنگ با تفکر و اندیشه خلاق و کنجکاوانه بشریت باشد.
این معیار را می باید به صورت یک فاکتور با حاوی تمامی اطلاعات انسانی، فارغ از قدرت تعقل، تفکر و اندیشه انسانی جست که به طور موجز و خلاصه می توان آن را دستگاهی انسان نما یا همان رایانه نام برد که به جزء خصیصه تعقل و تفکر و تامل از انسان چیزی کم ندارد و هرکه در این وادی بتواند این دستگاه انسان نما را به نوعی با خود به همراه برد شخصی با قدرت توانایی علمی بالا است.
همچنین از آنجایی که اکثر اطلاعات و مقالات در دنیای اینترنت قابل دسترسی می باشد یک محقق و پژوهش موفق می تواند اکثر منابع مورد نیاز خود را بدون گذراندن وقت و هزینه در منابع کتابخانه ای در پایگاه داده اینترنتی بیابد که لازمه رسیدن به این هدف، دانستن روش های بهینه جستجو و سریع در اینترنت می باشد.
کنگره :
TK5105/885 /گ9م6 1388
شابک :
978-964-5748-16-4