کتاب غذایتان قضا نشود، اثر علیاکبر حقویسی؛ با بیان این نکته که پیشگیری بهتر از درمان است، بر لزوم داشتن تغذیه سالم به جهت پیشگیری از بیماریهای ناشی از سوءتغذیه تأکید نموده و با بیان نکات کاربردی در این خصوص تلاش میکند مخاطبین خویش را در راستای حفظ سلامت جسمانی و در نهایت ارتقای عملکرد تحصیلیشان یاری نماید.
فصل دوم: گروههای غذایی
مهمترین عناوین این فصل عبارتند از :
- گروههای مهم غذایی کدام هستند؟
- گروههای غذایی چه نقشی در سلامت انسان دارند؟
یکی از بهترین راهها برای اطمینان از تامین نیازمندیهای تغذیهای بدن انسان، استفاده روزانه از شش گروه اصلی غذایی است. گروههای غذایی و موادی که در هر گروه جای میگیرد، نقش هر گروه در بدن و مقدار مصرف به شرح زیر است:
نکته1: میزان توصیه شده هر یک از گروههای غذایی با توجه به سن، جنس و فعالیت بدنی متفاوت است. در این خصوص مشورت با متخصص یا کارشناس تغذیه توصیه میشود.
نکته2: مواد غذاییای که در هر گروه هستند، کمابیش میتوانند جایگزین هم شوند اما نباید اصل تنوع و تعادل را نادیده گرفت.
الف) گروه نان و غلات کامل
مواد غذایی این گروه شامل انواع نان، به خصوص نوع سبوسدار (سنگک، بربری، نان جو)، نانهای سنتی سفید (لواش و تافتون)، برنج، انواع ماکارونی و رشتهها، غلات صبحانه و فرآوردههای آنها، به ویژه محصولات تهیه شده از دانه کامل غلات است. گروه نان و غلات کامل منبع کربوهیدراتهای پیچیده و فیبر (مواد غیر قابل هضم گیاهی)، برخی ویتامینهای گروه ب، آهن، پروتئین و منیزیم است. میزان توصیه شده مصرف روزانه گروه نان و غلات شش تا یازده واحد است.. .