ادبیات ترکی به همراه ادبیات فارسی و عربی جزو شاخه های اصلی پیشینه ادب اسلامی به شمار می آید. ادبیات ترکی پس از گسترش اسلام و مؤانست اقوام و فرهنگ های مسلمان از قرن هفتم هجری و پس از فتح قسطنطنیه شاهد عرصه های جدیدی بود. در این ادبیات همچون ادبیات فارسی و عربی نظم نسبت به نثر جایگاه و موقعیت برتری داشت و بیشتر آثار ادبی را دیوان های شعر تشکیل می دادند. از همین رو ادبیات عثمانی را «ادبیات دیوان» نام نهاده اند.
شعر دیوان تا نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی به حیات باشکوه خود ادامه داد. از آن پس مرحله دیگری در شعر ترکیه آغاز شد که پژوهشگران ادبیات ترکیه با عنوان «ادبیات ترکی اروپایی» از آن یاد می کنند. این سبک شعری بیشتر از شعر فرانسه تأثیر پذیرفته است. در شعر جدید ترکیه نه تنها قالب های سنتی عروضی به کنار نهاده شده، بلکه حتی از نظر زبان، موضوعات و مضامین نیز متحول شده است. توجه به مسائل و موضوعات اجتماعی را می توان مهم ترین ویژگی شعر امروز ترکیه دانست.
این مجموعه برگزیده ای از شعر معاصر ترکیه است که در آن چند نمونه از اشعار ۷۱ شاعر این دیار ترجمه شده است تا علاقه مندان به فرهنگ و ادبیات جهان با مضامین و قالب های شعری ادبیات ترکیه آشنا شوند.
گردآورنده و مترجم زندگینامه مختصری از شاعران نیز ارائه کرده است...
کتابشناسی ملی :
م76-7248