این کتاب به آثار تاریخی بدست آمده و تاریخ مجموعه تخت جمشید (پرسپولیس) می پردازد و تاریخ و ویژگی های بنای آن را بررسی می کند.
پرسپولیس (تخت جمشید) یا پارسه در ابتدا توسط داریوش و پسرش خشایارشاه در اوج امپراطوری پارسیان بنا شد تا یکی از اعجاز دنیای کهن باشد. نقوش برجسته و آثار معماریش بازتاب شکوه و عظمت تمام و کمال آن دوره است.
بناهای تاریخی پارسه بین 520 و 450 پیش از میلاد برپا شد و در 330 پیش از میلاد تا هجوم اسکندر به آسیا تا حدی ویران گشت. تا 1930 هیچ اکتشافی در این مکان صورت نگرفت. سراها و کاخ ها، نقوش برجسته و کتیبه ها پیشینه ای از تاریخ اولین امپراطوری جهان را در برابر دیدگان قرار می دهد که هرگز به نظر نمی رسد پارسیان آن را ثبت کرده باشند. مورخان علی رغم غرض ورزی یونانیان به پارسیان برای کشف حقیقت به منابع یونانی به خصوص هرودوت تکیه می کنند، یونانیان پارسیان را "بربر" می خواندند. هرودوت در شمار لشکر خشایارشاه اغراق کرده است و اسکیلس مورخ هم عصر خشایارشاه این مکان را "ویران کننده ی شهرها" خواند تا بدین وسیله یادآور رفتار شرورانه ی خشایارشاه اول در حمله به آتن باشد.
دونالد ویلبر محقق شهیر در مسائل خاورمیانه کهن و جدید، دونالد ویلبر، در اکتشافات مصر، سوریه و فرانسه مشغول به کار بوده و در کاوش های باستان شناسی ایران و افغانستان نیز حضور داشته است. دکتر ویلبر کتب بسیاری از جمله ایران گذشته و حال؛ باغ های پارسی و بناهای باغی؛ و معماری ایران اسلامی: دوره ی ایل خانی را در کارنامه خود دارد.
کنگره :
DSR2079 /خ5و9 1390
شابک :
978-600-6323-05-3