دسته‌بندی‌ها:
آموزشی اخبار و رویدادهای حوزه کتاب بررسی و نقد کتاب خلاصه کتاب عمومی مسابقات و چالش های کتابخوانی معرفی انتشارات معرفی کتاب معرفی نویسندگان و مترجمان
مجله فراکتاب
پیش فرض

نقد کتاب بیشعوری

شهریور 1403 . علی مهدوی

کتاب بیشعوری نوشته‌ی خاویر کرمنت است که در سال 1990 منتشر شد. به زعم نویسنده، بیشعوری، خطرناک‌ترین بیماری تاریخ بشریت است که امروزه گریبان مردم را گرفته است. کرمنت در این کتاب از مضامین خودشناسی و روانشناسی استفاده کرده است، اما همه‌ی این نکات را در قالب طنز بیان می‌کند. در این مطلب به نقد کتاب بیشعوری می‌پردازیم.

فهرست مطالب

معرفی کتاب بیشعوری

کتاب بیشعوری که با عنوان “راهنمای علمی شناخت و درمان خطرناک‌ترین بیماری تاریخ بشریت” نیز شناخته می‌شود، توسط علیرضا عامل محرابی ترجمه شده و به همت انتشارات آوای رعنا به چاپ رسیده است. این کتاب، از زمان انتشار تاکنون، مورد استقبال عده زیادی از مردم قرار گرفته و به زبان‌های مختلف ترجمه شده است. بهترین ترجمه کتاب بیشعوری توسط محمود فرجامی انجام شده که هم‌اکنون در فراکتاب موجود است.
این کتاب به بررسی و نقد رفتارهای ضد اجتماعی و خودخواهانه‌ای می‌پردازد که در بیشتر افراد یک جامعه دیده می‌شود. نویسنده در این کتاب، این رفتارها را تحت عنوان یک بیماری به نام “بیشعوری” معرفی می‌کند و حتی علائم و نشانه‌هایی نیز برای آن شرح می‌دهد. کرمنت، با بیانی گزنده و طنز، به بیان نمونه‌هایی از رفتارهای بیشعورانه در موقعیت‌های مختلف زندگی روزمره می‌پردازد و خواننده را به تأمل در آن وا می‌دارد. از نظر او، بیشعوری یک بیماری مسری است که می‌تواند به روابط افراد، جامعه و محیط کار آسیب برساند.
خواندن کتاب بیشعوری به خواننده کمک می‌کند تا رفتارهای خود و دیگران را به نحو بهتری بشناسد و در راستای ارتقای روابط و سطح زندگی خود گام بردارد.

نقد کتاب بیشعوری

در معرفی و نقد کتاب بیشعوری متوجه می‌شویم که همه‌ی ما بیشعور هستیم. در حقیقت خاویر کرمنت، نویسنده‌ی کتاب تلاش می‌کند به ما بگوید که بیشعوری یک ناسزا نیست، بلکه یک بیماری واگیردار است که باید درمان شود. بنابراین کتاب خود را معیاری برای شناخت نوع و میزان بیشعوری می‌داند و کمک می‌کند که به مقابله با این بیماری بپردازیم. به زعم نویسنده، بیشعوری یک بداخلاقی نیست، بلکه یک بیماری و نوعی اعتیاد تلقی می‌شود. با توجه به توضیحاتی که نویسنده در صفحات ابتدایی کتابش ارائه می‌دهد، هدف او ارائه‌ی روش درمان برای بیماری بیشعوری است. اما حقیقتا این کتاب چگونه می‌خواهد بیشعورها را درمان کند؟
از حق نباید گذشت که این کتاب به خوبی توانسته بیشعوری را معرفی و بیشعورها را رسوا ‌کند. نمونه‌های این رسوایی را می‌توانید در جملات زیر ببینید:
اگر بیشعورها عاشق شوند، فقط به یک دلیل است: می‌خواهند در هیچ چیز کم نیاورند، از جمله عشق.
بیشعورها می‌توانند دیگران را سرکوب کنند، اما کسی نمی‌تواند آن‌ها را سرکوب کند، مگر یک بیشعور بزرگ‌تر.
اگر به سراسر کتاب توجه کنید، متوجه خواهید شد که این کتاب مملو از اشارات سوم شخص است. یعنی دارد به شخص سومی اشاره می‌کند که از قضا بیشعور هم هست. استفاده از ضمیر سوم شخص در جای‌جای کتاب، در حقیقت تمرینی است برای دیدن عیب‌های دیگران و خروج از مدار خویشتن. تنها به همین خاطر است که خواننده با مطالعه‌ی هر قسمت از کتاب ذهنش می‌رود به سمت مصداقی برای آن ویژگی.
این کتاب توجیه خوبی برای خواننده است تا همه‌ی اطرافیان خود را یک دسته بیشعور تلقی کند که فقط باعث اذیت و آزار او هستند. بدتر از همه این‌که بعد از مطالعه‌ی کتاب، خواننده به طور مداوم به دنبال مصادیق بیشعوری در اطرافیان خود می‌گردد. احتمالا راز جذابیت این کتاب هم به یک ویژگی مشترک در انسان‌ها باز می‌گردد؛ این‌که همه‌ی ما دوست داریم دیگران را معیوب و خودمان را اشرف مخلوقات تصور کنیم.

دانلود کتاب بیشعوری

برای دانلود کتاب بیشعوری، می‌توانید با نصب اپلیکیشن فراکتاب نسخه‌ی الکترونیکی این کتاب را دانلود و مطالعه کنید. این کتاب با قیمت مناسب در فروشگاه اینترنتی فراکتاب موجود است.

بیشعوری

کتاب بی شعوری، نوشتۀ خاویر کرمنت، اثری با درون مایه ی روانشناسی، خودشناسی، اختلالات شخصیتی و رفتارشناسی، و جرقه امیدی برای آن هایی که با بیشعوری خو گر...
خاویر کرمنت
نویسنده
علیرضا عامل محرابی
مترجم
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید
این کتاب تفریح خوبی برای ارضای این حس درونی ماست. نکته‌ی جالب توجه این‌جاست که خواننده بعد از بستن کتاب، نه تنها بیشعوری‌اش درمان نشده، بلکه با انجام برخی تمرین‌ها بیشعورتر از قبل هم شده است. بی‌دلیل نیست که می‌گویند کتاب‌های اخلاقی باید جنبه‌ی دارو داشته باشند نه نسخه. به ویژه بیماری مهلکی همچون بیشعوری که با نشان دادن ویژگی‌های بیشعوری، بیماری را شدیدتر هم می‌کند.

طبق گفته‌های این کتاب، بیشعوری زمانی درمان می‌شود که بیمار، به بیشعوری و حماقت خودش پی ببرد. در حالی که این کتاب، خلاف این قاعده عمل می‌کند. چرا که خواننده را از مدار خویش خارج ساخته و به عیب‌جویی از دیگران مشغول می‌سازد. اگر راه درمان بیشعوری، آگاهی بیمار به حماقت و بیشعوری‌اش است، نباید با استفاده از ضمایر سوم شخص و مثال‌های خارجی، بیمار را از توجه به خویش بازداشته و او را به عیب‌جویی و کشف رذایل دیگران مشغول کند.
یکی دیگر از ایرادات اساسی این کتاب، کم‌ارزش نشان دادن آدمی است. این کتاب، به مخاطب می‌آموزد که همه‌ بیشعور هستند، حتی خودشان. در حالی که دنیای روان‌شناسی به انسان می‌آموزد که خودش را لایق بهترین‌ها بداند و برای رشد و پیشرفت خویش تلاش کند. یاد بگیرند که شخصی را مورد توهین قرار ندهند، بلکه کمک کنند تا با شخصیت والایی به زندگی ادامه دهند.
با این حال، نمی‌توان این حقیقت را انکار کرد که کتاب متن بسیار خوبی دارد و می‌توان از آن، همانند آیینه‌ای در برابر افرادی که اشتباهات رفتاری دارند، استفاده کرد. اشتباهاتی که این کتاب از آن‌ها تحت لفظ بیشعوری یاد می‌کند.

نقد کتاب بیشعوری با در نظر گرفتن نقاط قوت آن

بدون شک هر کتابی، برای یک بار ارزش خواندن دارد. همان‌طور که اشاره کردیم، این کتاب متن خوبی دارد و خواندن آن برای خواننده مفید است. چرا که می‌توان از آن در جهت اصلاح رفتارهای اشتباه خود و دیگران استفاده کرد. اشتباهاتی که در این کتاب به بیشعوری تعبیر شده‌اند. این کتاب، مفاهیم بسیار عمیقی دارد که اگر مخاطب آن‌ها را درک کند، تحول بزرگی در زندگی‌اش اتفاق خواهد افتاد.
نویسنده در این کتاب، از زوایای مختلفی به معضل بیشعوری نگاه می‌کند که همین موضوع سبب می‌شود بیشتر مخاطبان با سلایق و افکار متفاوت بتوانند آن را درک کنند. توضیح زیاد نویسنده در باب بیشعوری سبب شده تا خواننده به خوبی موضوع مورد بحث را درک کند. علاوه بر این، جنبه‌ی طنز این کتاب موضوعی است که آن را به اثری جذاب و خواندنی برای مخاطب تبدیل می‌کند. به طور مثال، ابتدای هر فصل از کتاب با نقل قول‌هایی شروع می‌شود که اکثرا خنده‌دارند. ترجمه‌ی کتاب هم بسیار روان است و توانسته جنبه‌ی طنز نوشته‌های نویسنده را به زیبایی هرچه تمام‌تر به خواننده انتقال دهد.
در پایان باید گفت که اگرچه در این کتاب، اثری از تحقیقات علمی و روانشناسانه نیست، اما حرف‌های زیادی برای گفتن دارد که نویسنده با بیانی طنز به مخاطب انتقال می‌دهد. نویسنده معتقد است که بیشعوری یک رفتار مخرب شخصیتی است. وی به دنبال آن است که بیشعوری را شناخته و هرچه سریع‌تر درمان آن را شروع کند.

چرا باید کتاب بیشعوری را خواند؟

شاید بهترین پاسخ به این سؤال این باشد: «برای این‌که خودمان قاطی بیشعورها نشویم». بیشعوری معضل بزرگی است که تقریبا گریبان همه‌ی افراد بشر را گرفته و در وجود آن‌ها ریشه دوانده است. بدون تردید، دنیای عاری از بیشعورها، جای بهتری برای زندگی خواهد بود. اما در عمل چنین چیزی بیشتر شبیه به یک شوخی به نظر می‌رسد. گام نهادن در دنیایی که هیچ انسان بیشعوری در آن نیست، ضرری هم ندارد. اما بهتر است ابتدا از خودمان شروع کنیم. البته این کتاب، حاوی جملات زیبا و تأثیرگذاری است که شاید خواندن آن‌ها خالی از لطف نباشد.

ترجمه‌های متفاوت کتاب بیشعوری

در ادامه چند ترجمه متفاوت از این کتاب را در دسترس شما قرار می‌دهیم.

بیشعوری

راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناک ترین بیماری تاریخ بشریت نوشتۀ خاویر کرمنت، موضوعی روانشناسی را با محوریت طنز بیان کرده و راه های شناخت و رو به رو شد...
خاویر کرمنت
نویسنده
سبکتو
ناشر
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

بیشعور ضد گلوله

کتاب صوتی بیشعوری؛ بیشعور ضد گلوله نوشته خاویر کرمنت چهارمین جلد از مجموعه «بی شعوری» شما را با راه های شناخت و مقابله با این بیماری آشنا ...
خاویر کرمنت
نویسنده
متین کریمی
مترجم
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

25 تخفیف
روزنه
ناشر
خاویر کرمنت
نویسنده
خرید کتاب
خرید کتاب

بی شعورها توطئه می کنند

کتاب بی شعورها توطئه می کنند "The A**Hole Conspiracy" اثر خاویار کرمنت، سومین جلد از مجموعه کتاب های "بیشعوری" می باشد.جهنم روی زمین جایی است که بی شع...
خاویر کرمنت
نویسنده
نسل نواندیش
ناشر
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

بی شعور های پوست کلفت را بشناس

معرفی کتاب بی شعور‌های پوست کلفت را بشناس‌کتاب بی شعور های پوست کلفت را بشناس نوشته ی خاویر کرمنت، شخصیت حقیقی بیشعورها را نمایان می کند و شما ب...
خاویر کرمنت
نویسنده
نفیسه معتکف
مترجم
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

اگر این کتاب را خوانده‌اید، خوشحال خواهیم شد شما هم نقد کتاب بیشعوری انجام دهید.

 

 

علی مهدوی
علی مهدوی
من علی مهدوی هستم. فارغ التحصیل کارشناسی فن‌آوری اطلاعات و از سال 1392 در فراکتاب در حال فعالیت هستم ... بیوگرافی کامل
دیدگاه شما چیست؟
شما اولین نفری باشید که درباره این مطلب نظر می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *