کتاب من زنده ام نوشته معصومه آباد است که روایت اوست از اسارتش به همراه 3 بانوی دیگر در آغاز جنگ تحمیلی توسط ارتش بعثی عراق. در این مقاله خلاصه کتاب من زنده ام را ارائه کردهایم. در فراکتاب نسخه صوتی این کتاب همراه با کتاب چاپی عرضه شده است و در صورت نصب نرم افزار برای مدت حدود ده دقیقه امکان گوش دادن به کتاب را به صورت رایگان خواهید داشت. این کتاب صوتی را مجری صدا و سیما خانم صبا راد گویندگی کرده است.
معرفی کتاب من زنده ام
کتاب من زنده ام روایتگر دوران تلخ و طاقت فرسای اسارت بانویی جوان و چند تن دیگر از بانوان غیور ایران زمین در چنگال دیوصفتان بعثی عراق میباشد. نویسنده با قلمی روان به تعریف خاطرات خویش پرداخته و تصویرسازی خوبی از آنها ارائه میدهد. دو فصل اول کتاب مربوط به دوران کودکی و نوجوانی میباشد که شخصیت نویسنده را به خوبی نمایش میدهد. من زنده ام رمزی است بین معصومه آباد و خانوادهاش که از زنده بودن وی اطمینان پیدا کنند.
چرا که در بهبوهه جنگ و نبود امکانات ارتباطی و در آن اوضاع اسفبار جنگ و غارت و حمله به مال و اموال و نوامیس مردم، راهی بجز ارتباطی رمزگونه برای باخبر خبرشدن خانوادهای نگران، از احوال دختری که به یاری مردم ستمدیده شتافته وجود نداشت. بعد از پایان اسارت و بازگشت به ایران تصمیم به نوشتن خاطراتش گرفت و در مقدمه کتاب چنین می آورد:
این کتاب را نوشتم که بگویم: من زنده ام که فراموش نکنیم ما آزادگان هنوز شب ها با کابوس زندان الرشید و استخبارات، قتلگاههای عنبر، رمادیه، تکریت و موصل از خواب میپریم، بی آن که سازمانهای مدافع حقوق بشر به آن همه جنایات پاسخی داده باشند.
من زنده ام که فراموش نکنیم جنگ تحمیلی هشت ساله، جنگ دنیا با ایران بود و دفاع ما یک دفاع یک تنه بود. میگ و میراژهایی که بر سر ما میریختند، هدیه شوروی و فرانسه بود. مواد اولیه بمب های شیمیایی گاز خردل و سیانور، تحفه آلمان به رژیم بعث بود… و امریکا…
متن کامل کتاب من زنده ام این کتاب را در نسخه صوتی در لینک ذیل دریافت کنید. این کتاب صوتی را مجری صدا و سیما خانم صبا راد گویندگی کرده است. در صورت نصب نرم افزار فراکتاب امکان شنیدن خلاصه کتاب من زنده ام به صورت رایگان را برای حدود ده دقیقه به صورت رایگان خواهید داشت.
من زنده ام
تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب من زنده ام
رهبر انقلاب، از کتاب من زنده ام تمجدید کرده و درمورد آن فرمودهاند: «کتاب را با احساس دوگانه اندوه و افتخار و گاه از پشت پرده اشک خواندم و بر آن صبر و همت و پاکی و صفا و بر این هنرمندی در مجسم کردن زیبائیها و رنجها و شادیها آفرین گفتم. گنجینه یادها و خاطرههای مجاهدان و آزادگان، ذخیره عظیم و ارزشمندی است که تاریخ را پربار و درسها و آموختنیها را پرشمار میکند. خدمت بزرگی است آنها را از ذهنها و حافظهها بیرون کشیدن و به قلم و هنر و نمایش سپردن.»
خلاصه کتاب من زنده ام
معصومه آباد متولد ۱۳۴۱ در آبادان، از دوران کودکیاش میگوید، از بازیهای کودکانه با ۱۰ خواهر و برادرش و از دوران نوجوانیاش و چیزهایی که دوست داشت بیاموزد و گاه شرایطش بود و گاه نبود. از فعالیت در مدرسه و مسجد. و از جنگ و خانه خرابی، حمله بیرحمانه و از اصرار بر ماندن و دفاع کردن همانند برادران و پدر بودن. او در روزهای پر از ترس و دلهره آبادان ماند و خدمت رسانی کرد تا… وی ۳۳ روز پس از آغاز جنگ عراق علیه ایران در تاریخ ۲۳/۷/۱۳۵۹ به همراه سه زن دیگر به نام های فاطمه ناهیدی، شمسی (مریم) بهرامی و حلیمه آزموده در حال مأموریت هلال احمر، در جادهٔ ماهشهر به آبادان ماشین آنها را محاصره میکنند و به اسارت میگیرند.
آنها را به نام «بنات الخمینی» میشناسند. بعضی از افسران بازجو به این بانوان لقب ژنرالهای ایرانی دادهاند. ابتدا آنها را به اردوگاه مرزی تنومه و سپس به زندانهای استخبارات و الرشید و چندی بعد به اردوگاه موصل و الانبار میبرند. از اتفاقاتی در اردوگاه ها برای آنها افتاد و اینکه چقدر شرایط و تحمل آن برای یک خانم به مراتب سختر و عذاب آورتر نسبت به آقایان است و چقدر اسرای آقا در تحمل این دشواریها کمک حال آنها بودند.
معصومه آباد در این باره مینویسد: شهید تندگویان هر بار که بد طینتان در سلول ما را باز میکردند، فریاد میکشید «نصر من الله و فتح قریب» هرکس صدای مرا میشنود فریاد بزند «و بشر المومنین». از نداشتن امکانات، بازجوییها، شپشها و… او سه سال و شش ماه بعد از اسارت در تاریخ ۰۱/۰۲/۱۳۶۲ آزاد شد.
درباره کتاب من زنده ام
شرح زندگی معصومه آباد، آزاده دفاع مقدس که یک بار توسط رهبری و دو بار توسط شهید سلیمانی مورد تقریظ واقع شده است. کتاب من زنده ام در حوزه اسارت و بخشی از خاطرات نانوشته 4 بانوی اسیر ایرانی به نگارش در آمده تا پاسخگویی بسیاری از سوالات بدون پاسخ در حوزه اسارت بانوان ایرانی در زندان های رژیم بعثی در دوران هشت سال دفاع مقدس باشد.
عنوان کتاب من زنده ام که بر روی جلد چاپ شده، دست خط معصومه آباد است. آن روز که برای فرار از بی خبری مفقودالاثری برای خانواده اش یا هر کسی که می توانست فارسی بخواند نوشته بود: «من زنده ام. معصومه آباد.»
معصومه آباد می گوید: «با خودم عهد بستم که حقیقت را هم چنان که دیده و شنیدم بدون اغراق بگویم. مبالغه آفت حقیقت است. آن جایی که گریه کردم, می گویم گریه کردم و آن جا که ترسیدم, می گویم ترسیدم!»
لحن اثر پا به پای احوال نویسنده و عرصه های مختلفی که تجربه می کند پیش می رود. گاهی که راوی و نویسنده ی اثر عصبانی یا رنجور است, کلمات و توصیف ها از همین جنس اند. شاید از همین رو کتاب پر از رخداد و جزئیات است و این سؤال را به ذهن می آورد که چطور این حجم از توصیف و تصویر به یاد نویسنده مانده است؟ خانم معصومه آباد خود می گوید در طول ۱۹ سال بعد از آزادی تا سال ۱۳۹۲ از خاطراتش فرار نکرده و جا به جا و در مراسم های مختلف به دعوت جوان ها, دانشجویان و هر جمعی که دنبال شنیدن رخدادهای مستند آن روزهای سخت بودند, به سخنرانی و بیان خاطراتش پرداخته است.
نویسنده از کودکی خود و دوره ای شروع به نوشتن می کند که اولین تصاویر و خاطرات را در ذهن دارد. دو فصل ابتدایی کودکی و نوجوانی شاید حجم کتاب را افزوده باشد, اما این قدر هست که مخاطب با شخصیت نویسنده خوب آشنا می شود. هر چه باشد او یک نیروی مردمی داوطلب بوده است و برای او خانه و کودکی اش اهمیت مضاعفی دارد. خانم آباد در ابتدای کتاب نوشته است: «سال ها بود سنگینی کلمات را بر شانه می کشیدم و هر روز خسته تر و خمیده تر می شدم.
یک روز که قدم زنان با این کوله بار سنگین از پیاده رو خیابان وصال می گذشتم, به آقای مرتضی سرهنگی – گنجینه ی معرفتی شهدا, جانبازان و آزادگان – برخوردم. از حال من پرسید. گفتم هرچه می روم و هر چه می گذرد این بار سبک نمی شود. گفت باری که روی شانه های توست فقط از آن تو نیست. باید آن را آهسته و آرام زمین بگذاری و سنگینی آن را با دیگران تقسیم کنی. آن وقت این خاطرات مانند مدال افتخاری در گردن همه ی زنان کشورمان خواهد درخشید.»
دانلود کتاب من زنده ام
امکان دانلود کتاب صوتی من زنده ام در فراکتاب فراهم شده است اما pdf کامل کتاب من زنده ام در فراکتاب وجود ندارد. در کنار نسخه صوتی امکان خرید کتاب من زنده ام نسخه چاپی نیز وجود دارد. در این مقاله خلاصه کتاب من زنده ام را تقدیم کردیم.