دسته‌بندی‌ها:
آموزشی اخبار و رویدادهای حوزه کتاب بررسی و نقد کتاب خلاصه کتاب عمومی مسابقات و چالش های کتابخوانی معرفی انتشارات معرفی کتاب معرفی نویسندگان و مترجمان
مجله فراکتاب
پیش فرض

خلاصه کتاب تشکیلات بهشتی

آذر 1402 . علی مهدوی

کتاب تشکیلات بهشتی برگرفته از نظرات و تمهیدات شهید بهشتی برای کار جمعی و تشکیلاتی، توسط محسن ذوالفقاری گردآوری شده است.

خلاصه کتاب تشکیلات بهشتی

نویسنده با بهره گیری از مباحث مطرح شده در منابع مختلفی که از شهید بهشتی بجا مانده این کتاب را تدوین کرده است. کتاب تشکیلات بهشتی از هفت فصل تشکیل شده که عبارت اند از:

در فصل اول چیستی و جایگاه تشکیلات را مطرح میکند و اینکه «یدالله مَعَ الجَماعَة» یعنی کار دسته جمعی و تشکیلاتی و اینکه ما باید بدانیم هر کار دیگری هم در این دنیا بخواهیم بکنیم، باید دسته جمعی باشد. پس قبل از هر چیز و در هر میدانی، اگر ما شیوۀ کار دسته جمعی را زیاد و به آن عادت بکنیم، نه تنها ضرر نکرده ایم، بلکه نفع فراوان هم برده ایم.

فصل دوم  اصول تشکیلات را در بر می گیرد و سه اصل اساسی برای تشکیلات و سه اصل برای کارایی تشکل ها مطرح می کند.

اصل اول: تشکیلات سیاسی بر محور اسلام خالص، اسلام کتاب و سنت، اسلام اجتهاد [باشد] که نشانه اش اعتقاد به ضرورت رهبری مرجعیت دینی متعهد و آگاه است؛ یعنی ولایت فقیه واجد شرایط؛

اصل دوم: متعلق به همه بودن و به گروه اجتماعی خاصی تعلق نداشتن؛

اصل سوم: انحصارطلب نبودن، پاسدار ارزش ها بودن، و به صاحب ارزش ها ارج نهادن [و] مسئولیت دادن؛

خواه عضو این تشکیلات باشند، خواه نباشند.

در فصل سوم کتاب تشکیلات بهشتی، باید های تشکیلات را مورد بررسی و ارزیابی قرار می دهد.

در فصل چهارم اهداف تشکیلات آمده است.

فصل پنجم به رهبر و مسئول تشکیلات پرداخته و جایگاه، ویژگی ها و وظایف او را از نظر می گذراند.

در فصل ششم وظایف و رسالت های اعضای تشکیلات مطرح شده است.

در فصل هفتم میخوانیم آسیب شناسی تشکیلات چگونه است و آفات تشکیلات مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

10 تخفیف

تشکیلات بهشتی

کتاب تشکیلات بهشتی pdf و چاپی برگرفته از نظرات و تمهیدات شهید بهشتی برای کار جمعی و تشکیلاتی، توسط محسن ذوالفقاری گردآوری شده است. معرفی کتاب تشکیلات...
سید محمد بهشتی
نویسنده
محسن ذوالفقاری
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

معرفی کتاب تشکیلات بهشتی

همان طور که نویسنده در مقدمه کتاب اینگونه آورده است: صدای فریادهای دلسوزانه شهید بهشتی در مورد تشکیلات در لابه‌لای هر بحث و مصاحبه و نوشته اش، دل و جان هر انسان آگاه و دغدغه مندی را به وجد می آورد. همه آن فریادها در طول دو سال و اندی پژوهش مداوم از لابه لای همه کتب، مباحثه ها، مصاحبه ها و نوشته های ایشان استخراج، دسته بندی و تدوین شد و ماحصلش مجموعه ی منظمی شد که حال در دستان مبارک شماست. ان شاءالله که این کتاب مطلع خوبی باشد برای بهشتی شدن تشکیلاتمان چرا که تشکیلات باید «تشکیلات بهشتی» باشد. این کتاب توسط نشر معارف منتشر شده است.

بخشی از متن کتاب

تشکیلات وسیله ای است برای بهتر انجام دادن مسئولیت ها و خودسازی و رشد اخلاق دسته جمعی. عوامل لازم در ایجاد تشکیلات ازنظر معنوی ایمان و باور مشترک است و ازنظر مادی، انسان ها هستند. در تشکل باید میدان آزاد برای رشد اندیشه ها و خلاقیت ذهن ها باز بماند و هیچ وقت، انسان ها به صورت ابزار درنیایند. در قسمتی دیگر با عنوان اینکه تشکیلات محل نان در آوردن، ریاست طلبی و گروه بندی نیست نویسنده از زبان شهید آورده است: ببینید امام صریحاً (خیال نکنید، امام تعارف می کنند) و با صداقت همیشگی می گوید: «اگر من هم از راه اسلام منحرف شوم، این مردم من را رها خواهند کرد!» و حق همین است.

این صحیح هم هست و واقعیت هم همین است. امام می خواهد این حالت مردم که بر محور خدا و اسلام و قرآن دور هم جمع می شوند و آن ها محورند و اشخاص محور نیستند؛ یعنی این خصلت عالی را در جامعۀ ما عملاً تقویت کند. مربی است؛ امام است. این اصل عالی از وجدان مولی الموحدین، علی (ع) تراویده که «اعرفوا منازل الرجال بالحق» «ارزش اشخاص را با حق اندازه گیری کنید». حق و معیارها را بشناسید؛ بعد افراد را با آن معیارها بسنجید؛ ببینید ایشان تا چه اندازه اهل حق هستند.

باید در داخل جمع شما و در داخل حزب جمهوری اسلامی همین برقرار باشد. وگرنه اینجا دیگر آن معبدی که در آغاز با هم قرار گذاشتیم، نخواهد بود. قرار بود اینجا معبدو پرستشگاه خداوند باشد. هم اینجا، هم روزنامه، هم دفتر سیاسی و هم آن دفتر خیابان ویلا، هم دفترهای مناطق و هم همه جا.

خرید کتاب

خرید کتاب تشکیلات بهشتی نسخه دیجیتال و نسخه چاپی در فراکتاب امکان پذیر است.

علی مهدوی
علی مهدوی
من علی مهدوی هستم. فارغ التحصیل کارشناسی فن‌آوری اطلاعات و از سال 1392 در فراکتاب در حال فعالیت هستم ... بیوگرافی کامل
دیدگاه شما چیست؟
شما اولین نفری باشید که درباره این مطلب نظر می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *