کتاب ایران جوان بمان! یکی دیگر از کارهای موفق محسن عباسی ولدی در عرصه تربیت و سبک زندگی است،که با بیانی زیبا و بصورت پرسش و پاسخ به مسائل مربوط به فرزند آوری و مشکلات پیش روی آن، افزایش جمعیت و مشکلات خانوادههای پرجمعیت، کنترل جمعیت و پیامد آن پیری جمعیت، سنتهای الهی از رزق و برکت تا روزی و نعمتهای فراوان و… می پردازد. گرههای ذهنی که در این باب در اذهان نقش بسته است را با نه با دندان که با دست باز میکند.
درباره کتاب ایران جوان بمان
این کتاب ماحصل برنامه پرسمان تربیتی خانواده در رادیو معارف است، که به مدت ۲۱ هفته موضوع برنامه خود را ورود کشور به بحران جمعیت و لزوم فرزندآوری قرار داد و با استقبال کم نظیر شنوندگان روبرو شد. هجم وسیعی از سوالات از جانب شنوندگان مطرح و پاسخها توسط کارشناس برنامه محسن عباسی ولدی ارائه میشد.
در این کتاب علاوه بر بیان زیبا در پاسخ به سوالات، تصویرگریهای زیبا و جالبی نیز بکار گرفته شده است. در متن کتاب اظهار ناراحتی و نگرانی نویسنده این گونه آمده است: «ایرانِ دوست داشتنی! اگر از احوال من خواسته باشی، ملالی نیست، جز غصّۀ پیری تو. شنیدهام رو به پیری میروی ایران! راست میگویند؟ من همیشه ایران را جوان دیدهام و صلابت جوانیاش، قوّت قلبم در معرکۀ سختیها و میدانهای بلا بوده است. تو اگر پیر شوی تکیه گاه میخواهی و چگونه میتوان به تو تکیه داد؟ ای عزیزتر از جان، ایران! ایران من! ما تا به امروز به پهناور بودن تو میبالیدیم؛ امّا کسانی که برای تو دندان تیز کردهاند، میگویند وقتی تو پیر شوی، دریدن و بلعیدنت، آسان میشود.
از همین روست که دشمنانت، چشم انتظارِ پیری تو نشستهاند و لحظهها را یکی پس از دیگری میشمُرَند تا کمر خم کنی و آنها نیز شمشیر از غلاف، بیرون کشند و … نه! گفتنش هم دل دریا میخواهد که من ندارم. مخاطب این کتاب عموم مردم میباشند، درس خوانده یا بیسواد، متشرع یا احیانا بیتفاوت به مسائل دینی، فرهیخته یا عام و هر آن کس که عرق به ایران عزیز داشته باشد، میتواند بهرهای دو چندان از آن ببرد.
دانلود کتاب ایران جوان بمان
در فراکتاب امکان دانلود کتاب ایران جوان بمان در نسخه دیجیتال فراهم شده است و شما میتوانید پس از نصب نرم افزار آن را به صورت آنلاین و یا آفلاین مطالعه نمایید. برای تولید نسخه دیجیتال کتاب از فایل PDF کتاب ایران جوان بمان استفاده شده است.
خلاصه کتاب ایران جوان بمان
کتاب ایران جوان بمان با شیوه متداول عباسی ولدی به نگارش درآمده، بصورت پرسش و پاسخ. به همین علت توانسته جایگاه خوبی بین مخاطبین پیدا کند گویی در نوشتههای ایشان حق مخاطب به طور کامل و اتمم در نظر گرفته شده است. سر فصل های کتاب بعضا با سوالی پر معنا و پرچالش منقوش شدهاند و گاها شبههای. بخش اول: تاریخچه جمعیت ایران را در بر میگیرد. شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» چه شد؟ در این بخش بیشتر مباحث مطرح شده با سند و آمار است به همین منظور نویسنده بیان میکند: قبل از پاسخ به این پرسش، بیان یک تذکّر را لازم میدانیم. برای این که ما بتوانیم آنچه را در آیندۀ جامعه اتّفاق میافتد، درک کنیم، باید پای آمار را به میان بکشیم. بدون دقّت کافی روی آمار، بسیاری از هشدارهایی که در این کتاب داده میشود، بی معنا خواهد شد.
برخی از نگرانیهای بی مورد هم با توجّه به آمار، از بین خواهد رفت. از همین رو، شاید قسمتهای ابتدایی کتاب برای کسانی که تا کنون با بحثهای آماری سر و کار نداشتهاند، کمی خسته کننده باشد؛ امّا امیدواریم این صفحات را با حوصله، مطالعه کنید تا زمینۀ تفاهم میان شما و کتاب، برقرار شود. انتهای این بخش توسط همان آمارها و سندها به این نتیجه میرسد که: «وقتی واقعیتها نشان میدهد که ما در آیندهای نه چندان دور، دچار پیری جمعیت میشویم و دنیایی از مشکلات به سویمان خواهد آمد، دیگر نباید اشتباه گذشته را پتکی کرده، بر سرِ یکدیگر بکوبیم. از گذشته باید عبرت گرفت؛ امّا نباید در آن متوقّف شد.»
سرفصلهای دیگر کتاب ایران جوان بمان به این شرح است: مگر شرایط امروز با دیروز تفاوت دارد؟ چرا باید از سالمندی جمعیت نگران باشیم؟ چرا کنترل جمعیت از سال هفتاد و یک متوقف نشد؟ آیا فکری برای اشتغال فرزندان آینده کردهاید؟ مشکلات اقتصادی و فرزندآوری سنتهای خداوند مهربان و روزی انسان رابطه فقر و ایمان افزایش جمعیت و کمبود منابع طبیعی و ….
ضرورت افزایش جمعیت و فرزند آوری
سوال اساسی این است که اهمیت فرزندآوری و تجدید نسل در خانواده چیست؟ در کتاب ایران! جوان بمان! به چرایی ضرورت افزایش جمعیت پرداخته شده است و به شبهات رایج و دغدغههای مرتبط با لزوم فرندآوری پرداخته شده است. کتاب در مورد افزایش جمعیت شاید بهتر از کتاب ایران جوان بمان وجود نداشته باشد.
بخشی از متن کتاب ایران جوان بمان
کسانی که از مشکلات امروز میترسند، چشمشان قدرت دیدن مشکلات فردا را ندارد. شکل مشکل فردا، همیشه شبیه مشکل امروز نیست. باید خار و خاشاک واهمه را از چشم بیرون کشید تا دوردست ها را بشود دید. تن دادن به مشکلات ماندگار، به جهت ترس از مشکلات گذرا، نشانه تدبیر نیست. جامعه ای را فرض کنید که با وجود توان تولید، نیروی کارِ کافی ندارد. در این جامعه، جمعیتِ مصرف کننده، بیشتر از میزان تولید بوده، چارهای جز وارد کردن نیروی کار ندارد. وقتی نیروی کار وارد جامعهای شد، فرهنگ خود را هم وارد میکند.