حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی داشته است که مشتمل بر مجموعه ای از الواحی بوده است و بر حضرت ابراهیم علیه السلام نازل شده است و به صحف ابراهیم مشهور شده هر چند نام اصلی آن معلوم نیست. و کتاب زبور نیز کتاب حضرت ابراهیم نیست.
کتاب حضرت ابراهیم چیست
در روایتی ابوذر غفاری می گوید: «به رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) عرضه داشتم: یا رسول اللَّه انبیاء چند تن بودند؟ فرمود: صد و بیست و چهار هزار تن…، عرض کردم: یا رسول اللَّه خدای تعالی چند کتاب نازل کرده؟ فرمود: صد و چهار کتاب؛ ده صحیفه از آن بر آدم، پنجاه صحیفه بر شیث، سی صحیفه بر اخنوخ؛ که همان ادریس است و او اولین کسی است که با قلم خط نوشت، ده صحیفه بر ابراهیم و چهار صحیفه باقی؛ تورات، انجیل، زبور و فرقان (قرآن) است.
در روایت دیگری شبیه همین روایت با اندکی تفاوت آمده است: «… عرض کردم یا رسول اللَّه خداوند چند کتاب آسمانی فرو فرستاده؟ فرمود یک صد و چهار کتاب؛ پنجاه کتاب بر شیث (علیه السلام)، سی کتاب بر ادریس (علیه السلام)، بیست کتاب آسمانی حضرت ابراهیم (علیه السلام) (و بعد) تورات و انجیل و زبور و قرآن را نیز فرو فرستاد …».
با این توضیح کتاب حضرت ابراهیم زبور نیست و از روایات میتوان به صحف ابراهیم رسید، چون یک کتاب بر ایشان نازل نشده است و چندین کتاب نازل شده است.
کتاب صحف ابراهیم pdf
و در بصائرالدرجات به سند خود از ابو بصیر روایت کرده که گفت: امام صادق (ع) فرمود آن صحفی که خدای تعالی در آیه” صُحُفِ إِبْراهِیمَ وَ مُوسی” نام میبرد، نزد ما است، پرسید: آیا صحف نامبرده به صورت الواح است؟ فرمود: آری.
این کتاب امروز در دسترس ما نیست و فایلی از آن وجود ندارد.
کتاب حضرت نوح و ابراهیم
نام کتاب حضرت نوح و ابراهیم براساس روایات اسلامی تصریحاً بیان نشده است و در قرآن نیز از نام کتاب این دو پیامبر عظیم الشأن سخنی نیامده است.
البته درباره نام کتاب آسمانی نوح و ابراهیم ممکن است از آیه آخر سوره اعلی « صحف ابراهیم و موسی » استفاده کرد که نام کتاب ابراهیم « صحیفه ابراهیم » بوده همانگونه که درباره نام کتاب حضرت نوح نیز « صحیفه » ذکر کرده اند.
در ادامه کتاب هایی که در مورد حضرت ابراهیم علیه السلام در فراکتاب عرضه شده است معرفی میکنیمو این کتابهای در قالبهای الکترونیک و چاپی و برای رده های سنی متفاوت عرضه شده است.
کتاب حضرت ابراهیم
سیرۀ تربیتی قرآن کریم، افزون بر بیان مفاهیم، معرفی مصادیق و الگوهای عینی و خارجی اســت؛ از این رو در قرآن کریم بیش از دو هزار آیه درباره انبیای الهی علیهم السلام آمده اســت. این امر نشان می دهد که مطالعه و بررسی زندگی انبیای گذشته، برای امــت پیامبر خاتم صلی الله علیه و آله نیز راهگشــا و هدایت بخش اســت. زیرا همۀ انبیا، با اینکه به شــرایط زمان، مکان و اســتعدادها توجه داشته اند، ولی مخاطبشان «نظام فطرت» بوده اســت؛ نظامی که خدای متعال آن را در وجود همۀ انسان ها قرار داده است. از این رو، به تعبیر قرآن کریم، زندگی امت های انبیای پیشین مثَلی برای امت خاتم است.
نکته دیگری که ما را به زندگانی انبیای پیشــین متوجه می کند این اســت که همۀ انبیا در دعوت و هدایتگری به اصلی واحد متکی هســتند و در حرکتی مســتمر، با هم پیوســتگی دارند؛ هر پیامبری تصدیق کنندۀ پیامبران پیشین و بشارت دهنده به انبیای پس از خود است؛ بلکه از ابتدا بشارت به نهایت را نیز دارند.
کتاب حضرت ابراهیم، یکی از کتابهای مجموعه سیرۀ تربیتی پیامبران است. این مجموعه زندگانی نورانی انبیا را در اوج نقطه کمالشان مینگرد و از میانه هزار نکته اجتماعی و فرهنگی، برخی از آن را برای کسانی بازگو میکند که دوست دارند زیبا زندگی کنند.
این کتاب در دو قالب الکترونیک و چاپی عرضه شده است.
حضرت ابراهیم علیه السلام
کتاب قهرمان توحید
ستاره شناسان به نمرود، پادشاه زمان حضرت ابراهیم (ع) گفتند: «در آینده پسری متولّد خواهد شد که تشکیلات سلطنتت را متزلزل، و طومار حکومتت را درهم خواهد پیچید!» نمرود که از شنیدن این پیشگویی متعجّب و وحشت زده شده بود، گفت: «آیا اکنون به دنیا آمده است؟» گفتند: «هنوز پا به عرصه وجود نگذاشته است»؛ نمرود گفت : «نخواهم گذاشت زنده به دنیا بیاید، تا تاج و تختم را تهدید کند». سپس تصمیم به قتل تمام نوزادان پسر گرفت! و این تصمیم را به همه مأموران حکومت ابلاغ کرد.
هر پسربچّه ای که به دنیا می آمد توسّط مأموران نمرود کشته می شد. مادر ابراهیم (ع) حامله شد، و از آینده جنین در رحمش بیمناک بود. خداوند متعال به وی الهام کرد که فرزندش را پس از تولّد در غاری که نزدیک شهر بود بگذارد،و روزها برای سرکشی و شیر دادن نوزادش، پنهان از چشم مأموران نمرود به آنجا برود و شب ها را در کنار فرزندش بیارامد. ابراهیم (ع) حدود 15 سال در همان غار به سر برد. هر چه سنّش بیشتر می شد توجّه بیشتری به جهان خلقت و آسمان پر رمز و راز می کرد. شب ها از مخفیگاهش خارج می شد و به آسمان می نگریست. به ستاره ها فکر می کرد، و در مورد اسرار و شگفتی های آسمان می اندیشید.
این کتاب رایگان عرضه شده است.
قهرمان توحید
کتاب قصه حضرت ابراهیم
در قصه های قرآن کریم، مخصوصا قصه های پیامبران که بر قلب پیامبر رحمت و مهربانی، حضرت محمد مصطفی (ص) نازل گردیده، نکته ها و عبرت هایی نهفته است که می تواند در انتخاب اصول مهم و اساسی سبک زندگی راه گشا باشد … . تصویرگری و نگارش مجموعه حاضر برگرفته از معتبرترین تفاسیر قرآنی برای گروه سنی نوجوان، تهیه و تدوین شده است.
این کتاب مختص نوجوانان نوشته شده است.
پرنده های ابراهیم
کودکان از شنیدن داستانها لذت میبرند. به خصوص درباره الگوهای شخصیتی و رفتاری چون پیامبران الهی گفتگو میشود. این داستانها به خصوص برای کودکانی که در خانوادههای مذهبی و معتقد رشد میکنند، بسیار مفید است. و آگاهی افراد از زندگی این بزرگان از همان دوران کودکی اهمیت دارد تا با سرشت رفتاری آنها مخلوط شود و زندگی و آینده آنان از رفتار پیامبران اثر بپذیرد. علاوه بر این داستان پیامبران الهی به واسطه اتفاقات مهم و خاص خودشان برای کودکان جذابیت بسیاری دارد.
در مجموعه داستان پیامبران با داستان زندگی و قصههای 12 نفر از پیامبران بزرگ برای کودکان به صورت داستان آشنا میشویم. در این مجموعه داستان حضرت آدم(ع)،حضرت نوح(ع)، حضرت صالح(ع)، حضرت ادریس(ع)، حضرت سلیمان(ع)، حضرت ابراهیم(س)، حضرت یونس(ع)، حضرت ایوب(ع)، حضرت یوسف(ع)، حضرت موسی(ع)، حضرت عیسی(ع) و حضرت محمد(ص) را میخوانیم.
داستان پیامبران 06 حضرت ابراهیم پرنده های ابراهیم
متن کتاب صحف ابراهیم
و در بصائرالدرجات به سند خود از ابو بصیر روایت کرده که گفت: امام صادق (ع) فرمود آن صحفی که خدای تعالی در آیه” صُحُفِ إِبْراهِیمَ وَ مُوسی” نام میبرد، نزد ما است، پرسید: آیا صحف نامبرده به صورت الواح است؟ فرمود: آری.
این کتاب امروز در دسترس ما نیست و فایلی از آن وجود ندارد.
کتاب حضرت ابراهیم زبور
حضرت ابراهیم علیه السلام کتابی داشته است که مشتمل بر مجموعه ای از الواحی بوده است و بر حضرت ابراهیم علیه السلام نازل شده است و به صحف ابراهیم مشهور شده هر چند نام اصلی آن معلوم نیست. و کتاب زبور نیز کتاب حضرت ابراهیم نیست.