خلاصه کتاب ۲۳ نفر به روایت بخشی از خاطرات اسارت 9 ساله یکی از آزادگان دفاع مقدس با نام احمد یوسف زاده می پردازد. نویسنده کتاب آن بیست و سه نفر احمد یوسف زاده است که در واقع در این اثر به روایت خاطرات خود پرداخته است.
خلاصه داستان ۲۳ نفر
احمد یوسف زاده در زمان نوجوانی خود به همراه 22 تن از دیگر اسیران جنگ که همه 13 تا 17 سال سن داشتند برای دیدار با صدام انتخاب میشوند. دیداری که از آن به عنوان یکی از مهمترین وقایع این جنگ هشت ساله یاد میشود چون صدام قصد داشت از این دیدار به عنوان جنگی روانی استفاده کنند اما این نوجوانان ورق را برگرداندند.
این کتاب در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس نوشته شد و توجهات زیادی را به خود جلب کرد. این تجربیات تلخ شامل شرایط بد بهداشتی، نداشتن حمام، خوردن غذاهای تاریخ مصرف گذشته و اعتصاب بود. این کتاب با زبان و نثری ساده و روان نوشته شده است و برای همه قابل درک است.
در کتاب آن بیست و سه نفر در مورد ترس ها، احساسات و شجاعت 23 نوجوان می خوانیم. این نوجوانان در اوج بحران و در یکی از بدترین اتفاقاتی که می تواند برای هر کشوری بیافتد اسیر شدهاند و در دست دشمن هستند اما با صبوری آن روزها را تحمل کردند و تنها چیزی که داشتند شجاعت و پایمردی خودشان بود.
این 23 نوجوانان، در دوران تلاشهای دولت بعثی برای تضعیف روحیهی آنان و جنگ روانی با ایران توانستند با رشادت و شجاعت در مقابل آنان بایستند و احمد یوسف زاده نیز با زبانی گرم همهی این اتفاقات را در کتاب آن بیست و سه نفر برای ما نوشته است.
خرید کتاب آن بیست و سه نفر
در فروشگاه اینترنتی فراکتاب امکان دانلود کتاب 23 نفر pdf، دانلود کتاب 23 نفر صوتی و خرید کتاب آن بیست و سه نفر چاپی فراهم شده است و شما می توانید این اثر را در قالب هرکدام از این 3 حالت تهیه کنید.
آن بیست و سه نفر
خلاصه فیلم ۲۳ نفر
این فیلم با استفاده از خلاصه کتاب آن بیست و سه نفر pdf ساخته شده است و این داستان واقعی در حقیقت بر اساس سرگذشت نوجوانانی است که در دفاع مقدس به اسارت ارتش بعثی صدام درآمدهاند. اگر این فیلم 23 نفر برایتان جذاب است، پیشنهاد میکنیم کتاب الکترونیک یا صوتی آن را نیز با تخفیف 50 درصد از فراکتاب تهیه کنید. نسخه چاپی این کتاب هم با تخفیف 15 درصد در فراکتاب عرضه شده است.
معرفی کتاب آن ۲۳ نفر
کتاب آن 23 نفر به قلم احمد یوسفزاده داستان هشت ماه از اسارت نه سالهی یکی از همین ۲۳ نفر است که رهبر انقلاب هم در نخستین روزهای سال ۹۴، آن را خوانده و بر آن تقریظی هم نوشتهاند.
کتاب آن بیست و سه نفر اما به جز روایت ماجرای اسارت نوجوانان کرمانی، پرده از فراتر بودن جنگ به آنچه در جبههها اتفاق میافتد نیز برمیدارد.
یوسفزاده وقتی از مهر مادرش مینویسد که دل کندن از کوچکترین فرزند برایش دشوار است، وقتی از مادر «اکبر دانشی» مینویسد که به واسطهی برادرش به او پیغام داده که بعد از مرگ پدر، تو تنها نانآور خانهای و دلخوشی خانوادهی شش نفره به توست و ما را به که میسپاری، و دهها اتفاق دیگر از این دست، آنها را بهخوبی به تصویر کشیده و مخاطب، خیلی خوب میفهمد که جنگ صرفا «خط مقدم» نیست و تا عمق شهرها و روستاها نیز امتداد پیدا میکند.
کتاب آن بیست و سه نفر حاوی خاطرات 23 نوجوان است که توسط ارتش بعث، در عملیات بیت المقدس به اسارت درآمدند و دیکتاتور عراق سعی داشت از این نوجوانان برای ایجاد جنگ روانی علیه ایران استفاده کند.
بخشی از متن کتاب آن بیست و سه نفر
همۀ راهها، به جز راهی که به اسارت ختم میشد، یکی بعد از دیگری بسته شده بود. تن دادن به اسارت آخرین راهی است که یک جنگجو به آن میاندیشد.
اما، وقتی خشابهایت خالی باشد و تانکهای دشمن محاصرهات کرده باشند و پیاده نظام آنها لولۀ تفنگش را به سویت نشانه رفته باشد، تن دادن به اسارت اولین فکری است که مثل طوفان توی مغزت میپیچد و دیوانهات میکند.
دیدن دشمن از نزدیک حس غریبی دارد. استشمام بوی ادکلنی که زده است، نحوۀ لباس پوشیدنش، طرز نگاه و رنگ پوستش، تُن صدا و زبان گفتوگویش، همه و همه به تو میگویند که دشمن در یک قدمی توست؛
دشمنی که همیشه به او فکر کردهای، دشمنی که تا آن لحظه فقط انفجار توپ و خمپارهاش را دیدهای حالا تفنگش را از فاصلۀ دو متری به طرف تو گرفته است و از تو میخواهد دستهایت را بالا ببری و تسلیم او بشوی.
متن تقریظ رهبری بر کتاب آن بیست و سه نفر
در روزهای پایانی ۹۳ و آغازین ۹۴ با شیرینی این نوشتهی شیوا و جذاب و هنرمندانه، شیرینکام شدم و لحظهها را با این مردان کم سال و پرهمت گذراندم.
به این نویسندهی خوش ذوق و به آن بیست و سه نفر و به دست قدرت و حکمتی که همهی این زیبائی ها، پرداختهی سرپنجهی معجزهگر اوست درود می فرستم و جبههی سپاس بر خاک می سایم.
یک بار دیگر کرمان را از دریچهی این کتاب، آنچنان که از دیرباز دیده و شناختهام، دیدم و منشور هفت رنگ زیبا و درخشان آن را تحسین کردم.
عکس ۲۳ نفر واقعی
عکس واقعی ۲۳ نفر فیلم «بیست و سه نفر» به تهیهکنندگی مجتبی فرآورده و کارگردانی مهدی جعفری، روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ.
عکس ۲۳ نفر با صدام
بعد از باز پس گیری خرمشهر توسط نیروهای ایرانی، صدام در مقابل دوربین های خبرنگاران عراقی و خارجی درقصر خود در بغداد به اتفاق دختر کوچکش «حلا» با 23 بسیجی نوجوان را که در بند اسارت بودند دیدار می کند و با آنها سر یک میز می نشیند و از حلا می خواهد که به نوجوانان ایرانی شکلات و گل تعارف کند، ظاهرا نوجوانان اسیر قدرت انتخابی چندانی در پذیرفتن گل و شکلات دختر صدام نداشتند.
صدام برای نوجوانان توضیح می دهد که وی خواهان ادامه جنگ نیست و دلش می خواهد صلح شود، او نوجوانان را به درس خواندن و نه جنگ توصیه می کند و می گوید جای شما در جنگ نیست، شما باید بروید و درس بخوانید و بعد که بزرگ شده و استاد دانشگاه شوید و برای عمو صدام نامه بنویسید، صدام در ضمن سخنانش نگفت که زمانی که به ایران حمله کرد آیا فکر کرده بود که جای این نوجوانان کجا باید باشد و توضیح نداد که چرا الان به فکر نوجوانان ایرانی افتاده است؟صدام خداحافظی می کند و قرار بود که این نوجوانان با هواپیما و درمقابل دید خبرنگاران خارجی به ایران باز گردانده شوند. اما هیچ گاه این اتفاق نیفتاد و صدام هم که گفته بود جای این نوجوانان اینجا نیست توضیح نداد که چرا آنها به ایران برنگشتند.
صدام به ما گفت که میخواهد با ما عکس یادگاری بگیرد. زندانبانها هم ما را مجبور کردند که در کنار صدام بایستیم، عکاسها کارشان را آغاز کردند اما آنچه که بیش از هر چیز فضای این لحظه را تحت تأثیر قرار داده بود، اخم نوجوانان اسیر و قیافههای عبوس آنها.
۲۳ نفر در ماه عسل
به جز سید عباس سعادت و محمد صالحی که فوت کردهاند، سایر افراد این گروه، یعنی ۲۱ نفر دیگر تا به امروز زنده هستند. آنها در یکی از قسمتهای برنامه تاک شوی ماه عسل ۱۳۹۴ مهمان احسان علیخانی بودند.
سرنوشت ۲۳ نفر چه شد
به جز سید عباس سعادت و محمد صالحی که فوت کردهاند، سایر افراد این گروه، یعنی ۲۱ نفر دیگر تا به امروز زنده هستند. آنها در یکی از قسمتهای برنامه تاک شوی ماه عسل ۱۳۹۴ مهمان احسان علیخانی بودند.
با سلام و احترام از نویسنده سپاسگزارم 🙏💚