کتاب منازل الاخره نوشته شیخ عباس قمی، کتابی است درباره مرگ و حوادثی که پس از آن رخ می دهد. نویسنده ی این کتاب، منزلگاههایی که انسان در عالم پس از مرگ در آنها توقف میکند را به تصویر میکشد. انتشارات کتاب جمکران آن را به چاپ رسانده است. در این مطلب خلاصه کتاب منازل الاخره شیخ عباس قمی را ارائه میکنیم.
درباره کتاب منازل الاخره
کتاب منازل الاخره، مجموعهای از آیات، روایات و حکایت هایی است که درباره معاد و زندگی پس از مرگ سخن می گوید البته ناگفته نماند که ابتدای کتاب با شرح حالی از مرحوم شیخ عباس قمی شروع میشود که به قلم خود ایشان نگاشته شده است. نویسنده در این کتاب، با نگاهی حدیثشناسانه در صدد نشان دادن تصویری روشن از هر یک منزلگاههای مرگ و عالم پس از مرگ است و تلاش کرده است تا ضمن بر شمردن اهمیت و خطرات هر جایگاه، ابزاری برای نجات از هول و وحشت هرکدام، و وسیلهای برای دستیابی به سلامت و مصونیت در هر مقام، ارائه دهد. در این کتاب پس از هر بخش، داستانهایی از مرگ و حوادث مربوط به آن ذکر شده و در پایان کتاب نیز داستانهایی از خداترسان آمده است.
این کتاب را به تمام علاقهمندان به شناخت سرنوشت انسان از نگاه دین پیشنهاد میکنیم.
منازل الاخره
خلاصه کتاب منازل الاخره شیخ عباس قمی
این کتاب در ۹ فصل تهیه و گردآوری شده است. عناوین فصل های این کتاب عبارتند از: مرگ، قبر، برزخ، قیامت، بیرون آمدن از قبر، میزان، حسابرسی، پرونده، صراط، در خاتمه کتاب هم، نویسنده از عذاب جهنم سخن میگوید. در فصل اول کتاب که نویسنده، درباره مرگ سخن گفته است به حقیقت مرگ می رسیم. مرگ، دروازه ای گشوده به سوی حیات آخرت است.
و مرگ، پاسخگویی به دعوت ناگزیر خدای هستی بخش، در انتقال از سرای فانی و ناپایدار، به منزلگاهی باقی و پاینده است. مرگ، سفری نزدیک به دیار جاودانگی است. و مرگ، برای انسانی که دل به خدا داده و با ایمان و یاد قیامت، عمل صالح را رهتوشه سفر آخرت خویش قرار داده است، شادمانی و آسایش و بازگشتی خجسته به سوی بهشت برین است. مرگ، برای او بشارتی به نعمتهای جاودانه است. و مرگ، برای او و الاترین شادمانی است. مرگ پلی برای عبور دادن مؤمن از شداید و ناگواریها به سوی بهشت بیکرانه و نعمتهای همیشگی است.
برشی از متن کتاب
پس فرمود صلی الله علیه وآله وسلم: آگاه شوید! هر کس مهربانی کند مردهای را به صدقه، پس برای او است نزد خداوند از اجر مانند [کوه] اُحُد، و میباشد روز قیامت در سایه عرش خداوندی که نیست سایه ای جز سایه عرش خدا، و زنده و مرده به این صدقه نجات می یابند و حکایت شده که امیر خراسان را در خواب دیدند که می گفت: «بفرستید برای من آنچه را که می اندازید برای سگان خود که من محتاجم به آن».
علامه مجلسی رحمه الله در زاد المعاد فرموده: «و باید که مردگان را فراموش نکنند زیرا که دست ایشان از اعمال خیر کوتاه گردیده و از جانب فرزندان و خویشان و برادران مؤمن امیدوارند و احسان ایشان را چشم به راهند خصوصاً در دعا کردن در نماز شب و بعد از نمازهای فریضه و در مشاهدِ مُشَرّفه پدر و مادر را زیاده از دیگران باید دعا کرد و اعمال خیر برای ایشان بعمل آورد و در خبر است که بسا فرزندی که در حال حیات پدر و مادر عاق ایشان باشد و بعد از فوت ایشان نیکوکار گردد به سبب اعمال خیری که برای ایشان بعمل آورد.
بسا فرزندی که در حال حیات پدر و مادر نیکوکار باشد و بعد از فوت ایشان عاق گردد به سبب آنکه اعمال خیری که باید از برای ایشان بعمل آرد کم به عمل آورد و عمده خیرات برای پدر و مادر و سایر خویشان، آنست که قرض ایشان را ادا کند…
خرید کتاب منازل الاخره
خرید کتاب منازل الاخره در فراکتاب با تخفیف ویژه در دسترس شماست.
اگر شما این کتاب را خواندهاید به نظرتان چه مطلبی را باید در خلاصه کتاب منازل الاخره شیخ عباس قمی ذکر میکردیم؟