دسته‌بندی‌ها:
آموزشی اخبار و رویدادهای حوزه کتاب بررسی و نقد کتاب خلاصه کتاب عمومی مسابقات و چالش های کتابخوانی معرفی انتشارات معرفی کتاب معرفی نویسندگان و مترجمان
مجله فراکتاب
پیش فرض

سوالات کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

فروردین 1402 . علی مهدوی

کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن حاصل پیاده سازی سخنرانی های آیت العظمی خامنه ای در ماه مبارک رمضان سال 1353 هجری شمسی است و انتشارات انقلاب اسلامی آن را بر اساس سخنرانی های مقام معظم رهبری گردآوری و چاپ نموده است. کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن به عنوان منبع آزمون استخدامی آموزش و پرورش برای منبع عمومی انتخاب شده است.

معرفی کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

این کتاب پنجمین کتاب مکتوب آیت الله خامنه ای می‌باشد. این کتابچه مجموعه همان پلی کپی هایی بود که در جلسات روزانه ی ماه رمضان مسجد امام حسن (ع) مشهد در سال 1353در اختیار حاضران قرار داده می شد…
کتاب حاضر دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشد، ویژگی هایی چون:
خارج کردن معارف اسلامی از ذهنیت محض و ناظر بودن آنها به تکالیف عملی و زندگی اجتماعی، مطالعه هماهنگ و پیوسته مسائل فکری اسلام به عنوان اجزای یک مجموعه واحد به منظور استنتاج یک ایدئولوژی کامل و متناسب با زندگی چند بُعدی انسان، استنباط اصول اساسی اسلام از مدارک و متون اصلی دین یعنی قرآن و دوری از سلیقه‌ها و نظرهای شخصی و…

دانلود رایگان منابع عمومی آزمون استخدامی آموزش و پرورش در فراکتاب برای اکثر آثار ممکن شده است و در لینک ذیل در دسترس شماست.

خرید کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی

نسخه الکترونیک و صوتی این کتاب را به صورت رایگان در نرم افزار فراکتاب دانلود نمایید و نسخه چاپی کتاب را با تخفیف خریداری کنید!

14 تخفیف

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، حاصل پیاده سازی سخنرانی های آیت العظمی خامنه ای در ماه مبارک رمضان سال 1353 هجری شمسی است و توسط موسسه فرهنگی هنری...
سید علی خامنه ای
نویسنده
موسسه فرهنگی هنری ایمان جهادی (صهبا)
ناشر
پیش نمایش و خرید
پیش نمایش و خرید

سوالات کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن

از آنجایی که این کتاب یه نمونه آموزشی کامل برای تدریس مفاهیم دینی چون ایمان و نبوت و امامت می باشد، بعنوان منبع سوال، بسیاری از سازمان ها، برای آزمون های استخدامی خود مورد استفاده قرار می گیرد، مثل آموزش و پرورش.

همان طور که گفتیم این کتاب هم به عنوان منبع آموزشی در دانشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و هم منبع آزمون های استخدامی دولتی، چون آموزش و پرورش. در ذیل نمونه ای از این سوالات را خدمتتان ارائه می دهیم:
۱-مقام معظم رهبری تقوا را به چه چیزی تشبیه کرده اند؟
الف)زره و تجهیزات
ب) وسیله پیروزی
ج) رهبانیت
د) گزینه الف و ب

۲-اطیعوا الله و اطیعوا الرسول به چه معناست؟
الف) اطاعت پیامبر در ردیف اطاعت خداوند است
ب) اول خدا را اطاعت کردن و بعد پیامبر
ج) اطاعت از پیامبر باید برحسب و شرایط سنجیده شود
د) هیچکدام

۳-مورد رحم خدا قرار گرفتن یعنی چه؟
الف)یعنی جایی که خطایی از ما سرزد انتظار رحمت داشته باشیم
ب) یعنی به دستورات عمل کنیم و اطاعت خدا کنیم و در انتظار رحم باشیم
ج) شفاعت پیامبر و ائمه شامل حالمان شود
د) همه موارد

۴-ایشان چه چیز را به میدان مسابقه تشبیه کرده اند و بر اساس آیه «وسارعوا الی مغفرة من ربکم» پیشی گرفتن در چه چیزی را عنوان کردند؟
الف) دنیا- به سوی بهشت
ب) دنیا برای تقوایان- بهشت
ج)دنیا برای تقوایان- مغفرت پروردگار
د) دنیا- مغفرت پروردگار
۵-مغفرت از نظر ایشان به چه معناست؟
الف)آمرزش گناهان
ب)التیام زخم ها
ج)پر کردن خلا هایی که زخم های روح انسانند
د)همه موارد

۶-انفاق به چه معناست؟
الف) همان خرج کردن است بدون قید و شرط
ب) خرج کردنی که خلایی را پر کند
ج) خرج کردن برای کارهای نیک
د) همه موارد

۷-اول بار قضیه انفال در چه زمانی مطرح شد؟ نمونه ای از انفال چیست؟
الف) جنگ حنین- جنگل ها
ب) جنگ بدر- معادن
ج) جنگ احد- غنائم جنگی
د) جنگ خندق- نفت

۸-آن دو بالی که هر انسانی داشته باشد از تیررس هر دشمن خاکی در امان می ماند چیست؟
الف) ایمان و تقوا
ب) توکل و تقوا
ج) ایمان و صبر
د) صبر و توکل

۹-جامعه نماز خوان یعنی چه؟
الف) یعنی همه افراد جامعه مسلمان باشند و نماز بخوانند
ب) جامعه ایی که دائما در یاد خدا و راه خداست.
ج)جامعه ای که هر روز از سردمداران فساد و پیروان آنها تبری می جوید.
د) گزینه ب و ج

۱۰- «و مما رزقناهم ینفقون» به چه معناست؟
الف) یعنی از مال که به آنها داده ایم انفاق می کنند
ب) از هرچه به آنها داده ایم (مال، فرزند، عمر و…) انفاق می کنند
ج) یعنی به جا خرج می کنند
د) ب و ج

جواب سوالات کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن

جواب سوال اول کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه د
پاسخ سوال دوم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه الف
جواب سوال سوم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه ب
پاسخ سوال چهارم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه ج
جواب سوال پنجم آزمون استخدامی آموزش و پرورش: گزینه د
پاسخ سوال ششم کتاب آزمون استخدامی آموزگاری: گزینه ب
جواب سوال هفتم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه ب
پاسخ سوال هشتم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه د
جواب سوال نهم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه د
پاسخ سوال دهم کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن: گزینه د

خلاصه طرح کلی اندیشه اسلامی

ماه رمضان ۱۳۵۳ حال و هوای خاصی داشت، مردم به جنب و جوش افتاده بودند. سر ظهر روزهای ماه رمضان که غالبا باید مردم در استراحت می بودند در گوشه از مشهد، مسجد کوچکی بود که پر شده بود از شور و هیجان و نور، نوری از جنس قرآن. سید علی خامنه ای، جوانی ۳۵ ساله، بر بالای منبر مسجد می نشست و طرحی از اندیشه اسلامی برمبنای قرآن ارائه می داد. مردم هم که این گفته ها با پوست و خونشان، با روح و روانشان سازگاری داشت با میل و علاقه پای منبر می آمدند و می نشستند و دهان به دهان جریان را برای هم تعریف می کردند.
این کتاب حاصل همان جلسات پر شور و هیجان و نورانی می باشد.
ایمان، توحید، نبوت و ولایت چهار موضوعی بودند که در این سلسله سخنرانی ها با رویکردی بدیع و منسجم مورد بحث قرار گرفته بود و علاوه بر تبیین کلی مبانی اندیشه اسلامی، بن مایه های فکری مکتب امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی را نیز به خوبی نشان می داد.
مقام عظمی ولایت، ایمانِ واقعی را ایمانی می دانند که آگاهانه و مسئولیت‌پذیر باشد و آن را ارزشمند می دانند. ایمانی توأم با درک و شعور، ایمانی که از روی بصیرت، با چشم باز، بدون ترس از اشکال به وجود آمده باشد. سپس ایشان، توحید را معرفی کرده و می‌گویند نمود آن در زندگیِ فرد موحد این است که زیر بار سلطۀ خدایان دروغین ـ اعم از ابلیس و طواغیت و هواهای نفسانی و … ـ نرود.

آن‌گاه برخی از ویژگی‌های یک جامعۀ موحد را بیان می‌کنند. بعد از توحید به سراغ نبوت می روند و از تعریف اصل نبوت و معرفی دشمنان آن، به تعهداتی که متوجه مسلمانانِ معتقد به اصل نبوت است، اشاره می‌کنند. در آخر هم با توجه به تاریخ انبیا و آیات قرآن، روشن می‌کنند که فرجامِ کار انبیا و پیروان انبیا چیزی جز پیروزی نیست. ایشان در مبحث ولایت، ابتدا به شرح مفهوم ولایت و ابعاد آن (پیوند درونیِ جامعۀ اسلامی، نحوۀ ارتباط با جوامع غیر مسلمان و پیوند بین امام و امت) می پردازند و بعضی از زوایای آن را تبیین می‌کنند.

برشی از متن کتاب

یکی اینکه بگوییم اقامهی نماز، به پا داشتن نماز، یعنی نماز را به صورت کامل، به صورت همه جانبه، به صورت تمام، به جا آوردن. احتمال دیگر این است که ” أَل ذینَ یُقیمون َ أَلصَلاة” نماز را به پا میدارند، یعنی در جامعه به پا میدارند. جامعه را جامعه نمازخوان میکنند. نه اینکه فلانی نمازخوان نیست؛ نمازخوانش کنیم! یعنی جامعهی نمازخوان یعنی جامعهای که دائماً به یاد خدا و در راه خداست. جامعهای که میگوید ” إیِاک َنعَبدُ و َإیِاک َنسَتعَین” جز خدا کسی را عبادت و عبودیت نمیکند! و جز به خدا به هیچ کس دیگر اتکاء و استعانت نمیجوید! جامعه نمازخوان یعنی آن جامعهای که هر روز از سردمداران فساد یعنی ” مغَضوب ٌعلَیَهمِ” و از دنبالهروان فساد یعنی از ” ضالیّن” تبری میجویند. نماز اینهاست!

دین نمیگوید نیروهایت را متوقف بگذار! دین میگوید سرعت بگیر هرچه بیشتر، مسابقه بده هرچه زیادتر، اما به سوی چه؟ به سوی چیزی که شایسته توست، نه به سوی یک وجب آب و گل، نه به سوی فلان مبلغ ناچیز، نه به سوی زندگی مادی دنیا که هرچه باشد برای تو کوچک و کم است، ای انسان بزرگ! به سوی چیزی که با عظمت تو، با مقام تو سازگار باشد که انسان، عالیترین موجودات این جهان است. بزرگترین عظمتهای وجود، بعد از پروردگار، در همین کالبد کوچک و محدود است. ای انسان بزرگ! سرعت بگیر، مسابقه بده اما به سوی چه؟ “الی مغَفرَةٍ مِنْ رَبِّکُم وَ جنةَّ” سرعتت به سوی مغفرت پروردگار باشد، به سوی آن بهشت برین الهی باشد، که همه آسمانها در مقابل او کوچکند، همهی زمین در برابر او اندک است.

صوت تدریس طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن

از جلسات پربار مقام معظم رهبری در اوان جوانیشان، متاسفانه صوتی در فراکتاب موجود نمی باشد. ولی می توانید کتاب چاپی آن را سفارش دهید.

علی مهدوی
علی مهدوی
من علی مهدوی هستم. فارغ التحصیل کارشناسی فن‌آوری اطلاعات و از سال 1392 در فراکتاب در حال فعالیت هستم ... بیوگرافی کامل
مهنو
17 تیر 1403

آیا سوالات از کل کتاب طراحی شده یا فقط بخش اول

علی مهدوی
17 تیر 1403

بله، اما این سوالات تنها ده مورد است که قطعا برای رسیدن به محتوای اصلی کتاب کافی نیست. پیشنهاد می‌کنیم نسخه صوتی و یا الکترونیک کتاب را که رایگان در فراکتاب عرضه شده است مرور بفرمایید.

میثم
15 بهمن 1402

سلام برادر لطفا پاسخ سوالهاروهم قراربدین ممنون

علی مهدوی
15 بهمن 1402

بزرگوار جواب سوالات کتاب طرح کلی اندیشه اسلام در قرآن در انتهای مقاله درج شده است.

زهره
07 بهمن 1402

با عرض سلام و درود در سوال 5،صفحه 52 کتاب معنی مغفرت را پرکردن خلاهایی که زخم های روح انسانند عنوان کرده است لطفا شما هم بررسی بفرمایید و در خصوص گزینه درست نظر خودتون رو اعلام کنید. سپاس فراوان

علی مهدوی
07 بهمن 1402

نسخه الکترونیک این کتاب رایگان در دسترس شماست، صفحه مد نظرتون رو به راحتی در آن ملاحظه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *