امتیاز
5 / 5.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 32,500
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب آشنایی همگان با نظریه ساختاری موسیقی ایران (جلد دوم)

کتاب آشنایی همگان با نظریه ساختاری موسیقی ایران (جلد دوم)، با بررسی دستگاه ها و آوازهای موسیقی ایرانی، در پی یافتن راه حلی برای نمایش ساختار و طراحی پیچیده موسیقی ایران، با استفاده از علوم ریاضی و آماری است.

محسن فربودمنش، به دلیل عدم آشنایی با موسیقی، و از طرفی تسلط به علم اقتصاد، نگرشی نو به موسیقی ایرانی دارد. او با تحقیق در تمامی گوشه های موسیقی ایران، به بررسی نت های اصلی در گام های ایرانی، از جمله «نت شروع»، «نت شاهد» و «نت ایست» می پردازد و آن ها را در قالب اطلاعات و ارقام آماری به نمایش می گذارد.

در کتاب آشنایی همگان با نظریه ساختاری موسیقی ایران (جلد دوم)، همچنین میزان استفاده هر یک از اساتید موسیقی سنتی از نت های خاص هر گوشه، در قالب اطلاعات ریاضی ذکر شد است. به اعتقاد محسن فربودمنش، نمایش آمار و مشاهده نغمه های موسیقی ایرانی در قالب اطلاعات بصری، می تواند به سوالات مطرح شده در زمینه چگونگی شکل گیری موسیقی دستگاهی ایران پاسخ دهد و نگرشی نو در بررسی ساختاری موسیقی ایران ایجاد کند.

گزیده کتاب آشنایی همگان با نظریه ساختاری موسیقی ایران (جلد دوم)

از زمانی که نت نویسی و مفهوم گام غربی در موسیقی ایران رواج پیدا کرد، در مورد ماهیت و استقلال دستگاه راست پنجگاه تردید به وجود آمده است و به احتمال هنوز هم برای شماری از موسیقی دانان وجود دارد. همان طور که در مورد آواز های شور یا به عبارت صحیح تر دستگاه کاملا مستقل: ابوعطا ( جان فزا)، دستگاه های مربوط به بیات کرد و ترک (زند)، و آوازهای ترکیبی کاملا مستقل دشتی و افشاری و همچنین دستگاه مستقل نوا بیان شده است.

حال نوبت گوشه های دستگاه راست پنجگاه است که ماهیت و ساختار خود را نشان دهد. در ادامه، گوشه های دستگاه راست پنجگاه در سه ردیف: معروفی ، میرزاعبدالله، و شهنازی همانند گوشه های آوازهای پیشین مورد بررسی قرار می گیرد. از بررسی این گوشه ها می توان به ماهیت کامل دستگاه راست پنجگاه پی برد.

صفحات کتاب :
726
کنگره :
ML344‏‫‭‏‫‬‮‭/ف4آ5 1393
دیویی :
789
کتابشناسی ملی :
2614691
شابک :
978-600-03-0221-4
سال نشر :
1393

کتاب های مشابه آشنایی همگان با نظریه ساختاری موسیقی ایران (جلد دوم)