امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 30,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب شایستگی‌ های مربی در تراز نظام تعلیم و تربیت

کتاب «شایستگی‌های مربی در تراز نظام تعلیم و تربیت» نوشتهٔ محمد شریفی و عباس جاودانی‌عادل‌فخار است و نشر برگ و باد آن را منتشر کرده است.

در چند دههٔ اخیر پیشرفت‌ها و موفقیت‌های علمی قابل‌توجهی در پرتو سرمایه‌گذاری در تعلیم و تربیت و توجه فزاینده به اهمیت و جایگاه آن صورت گرفته است و از این طریق بسیاری از کشورها از مرحله توسعه نیافتگی عبور کرده و استانداردهای زندگی را به طور مداوم افزایش داده‌اند. ازاین‌رو توقع از آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه بسترساز فرهنگ و دانش‌آفرین بیش از پیش توسعه یافته است. آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد تربیتی یکی از ارکان مهم توسعه و پیشرفت جوامع بشری است و در آموزش و پرورش تغییر و تحول علمی و نوآوری مطلوب تحقق نمی‌یابد مگر اینکه تغییرات مناسب در تفکر و شیوه‌های کاری مربیان به عنوان کارکنان و کارشناسان یادگیری اثربخش، به‌وجود آید. اگر امروز از دهکده واحد جهانی سخن به میان می‌آید، و جهانی شدن و بومی ماندن یک پدیده استراتژیک اجتماعی تلقی می‌شود و تعادل بین گسترش فوق‌العاده دانش و اطلاعات و افزایش ظرفیت جذب انسان‌ها به عنوان یک هدف اساسی انسانی جست‌وجو می‌شود، همه و همه به کیفیت کارکردهای تعلیم و تربیت و چگونگی در هم‌آمیزی عناصر آن برای دستیابی به مقاصد برمی‌گردد؛ اما از میان عناصر گوناگون تربیت که امکان‌سنجی دستیابی به اهداف آن را فراهم می‌سازد، کدام یک از عناصر تاثیرگذارتر است؟ اگر در یک مجموعه مفروض عناصر یک نظام تربیتی را مشتمل بر اهداف، محتواها، برنامه‌ها، روش‌ها، مراحل و مراتب اصول و مبانی قوانین و مقررات، فضا، تجهیزات مدیریت، ساختار افراد و کارگزاران تربیت تصور کنیم، آیا می‌توان اولویت و ارجحیت خاصی برای آنان متصور شد؟ قدر مسلم پاسخ به این سؤال اگر منفی نباشد مستلزم دلایل و احتجاجات فلسفی و سازمانی خواهد بود.

کارین می‌گوید: در عصری که اطلاعات همیشه و همه وقت در دسترس دانش‌آموزان است، مفهوم یادگیری تغییر یافته است و آنچه باید در محیط آموزشی مورد توجه و تأکید قرار گیرد، مربی آگاه به اصول و مبانی تعلیم و تربیت است. اساسی‌­ترین عامل برای ایجاد موقعیت مطلوب در تحقق اهداف آموزشی، مربی است. اوست که می­‌تواند حتی نقص کتاب‌­های درسی و امکانات آموزشی را جبران کند یا بر عکس بهترین موقعیت را با عدم توانایی خود به محیطی غیرفعال و غیرجذاب تبدیل کند. اطلاعات مربی و در واقع کل شخصیت مربی در ایجاد شرایط یادگیری و تغییر و تحول شاگرد تاثیر می­‌گذارد؛ بنابراین، مربیان برای امر خطیر و دشوار انسان­‌سازی ویژگی­‌های حرفه‌­ای خاصی نیاز دارند. حرفه­‌ای شدن فرآیندی است که توسط آن انجام یک حرفه یا شغل مستلزم داشتن مهارت‌­های ویژه‌­ای می‌­شود. مربی حرفه‌­ای باید درک عمیق‌­تری از دانش محتوایی، رشد کودک، سبک‌­های یادگیری، راهبردهای تدریس و مجموعه‌­ای جدید از ارزش‌­ها، همراه با احترام به تقاوت‌­های فردی، همکاری با همکاران و گرفتن بازخورد مداوم از تدریس و قابلیت هدایت و تغییر و ارتباط موثر داشته باشد. کتاب «شایستگی‌های مربی در تراز نظام تعلیم و تربیت»، به بررسی مباحث فوق می‌پردازد.

گزیده کتاب شایستگی‌ های مربی در تراز نظام تعلیم و تربیت

یک حرفه، دارای ویژگی‌­های زیر است:

انگیزه خدمت به جامعه در افرادی که شغل آنان جنبه‌ی حرفه­‌ای دارد، قوی است؛

حرفه، خدمات اساسی و بنیادی به جامعه ارائه می‌­دهد؛

هر حرفه دارای مجموعه دانش، اطلاعات و تئوری منظم و سازمان‌یافته‌­ای است؛

اعضای هر حرفه تنها به ذی‌صلاح‌ترین و شایسته‌­ترین افراد، اجازه ورود، عضویت و اشتغال می­‌دهد؛

افراد در حیطه کار خود دارای قدمت و اقتدار خاصی هستند که به وسیله جامعه به رسمیت شناخته شده است؛

اعضای هر حرفه به طور مستمر مطالعه و تحقیق می­‌کنند تا مرزهای دانش و اطلاعات را در رشته خود توسعه دهند؛

قضاوت، تصمیمات و اقدامات اعضای هر حرفه بر زندگی مراجعان آنان اثر می­‌گذارد؛

  اشتغال در حرفه مادام‌­العمر.

به‌طور خلاصه دانش، شیوه تفکر، چشم‌­انداز و نگرش، سه خصیصه اساسی در موفقیت حرفه است. به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد موقعیت‌های تربیتی، تفاوت‌های فردی و تنوع آن، توجه به پویایی و بالندگی چنین خصیصه‌­هایی در نظام آموزشی مضاعف می‌شود؛ لذا باید بر خصلت حرفه‌­ای بودن عمل مربی تاکید شود...

 

 


 

صفحات کتاب :
96
کنگره :
‏‫‭LB۱۷۷۹‬‬
دیویی :
‏‫‭۳۷۱/۱‬‬
کتابشناسی ملی :
9250371
شابک :
9786225875630
سال نشر :
1402

کتاب های مشابه شایستگی های مربی در تراز نظام تعلیم و تربیت